Вибираємо золотий ланцюжок

Людство використовує золото для виготовлення прикрас вже не одне тисячоліття. Майстерністю обробки цього металу володіли ще стародавні шумери. З того часу практично нічого не змінилося, багато людей бажають мати при собі золоті ланцюги чи інші прикраси як символ заможності та високого статусу. Придбати подібні ювелірні вироби можна не тільки в спеціалізованій торговій точці, але і в інтернет-магазині.

Які бувають типи плетіння золотих ланцюжків?

На сьогодні існує безліч варіантів ланцюжків із золота, та відрізняються вони саме за типами плетіння, це те, що їх робить неповторними та стильними. Серед самих розповсюджених типів плетіння, частіше зустрічаються:

  • Бісмарк - досить міцне плетіння. Його виконують вручну. Процес трудомісткий. Існує кілька видів такого плетіння. Самим витонченим вважається бісмарк в вигляді бутонів троянд.
  • Якірне - плетіння просте, але підвищеної міцності. Зовні нагадує якірний ланцюг, тому плетіння отримало таку назву. Кожна ланка розміщується перпендикулярно одна одній. Зустрічаються подвійні, потрійні і кручені версії. 
  • Панцирне - універсальний тип плетіння. Його специфіка в тому, що ланки розташовуються в одній площині і нагадують панцир, тобто кольчугу. Таке плетіння має оригінальні варіанти, які естетично виглядають, мають незвичайну структуру.
  • Нонна - це плетіння назване не в честь жіночого імені, а аналог французької назви, що перекладається як бабусине плетіння. Складається з малих ланок, що вкладені у більші. Виходить подвійне плетіння, яке нагадує ажурне мереживо.

Також популярним являється плетіння яке нагадує шкіру змії, воно так і називається - снейк. Відрізняється міцністю, але кут згину обмежений. Більш популярніший серед молоді.

На що варто звернути увагу?

Вибираючи золотий ланцюжок, важливо враховувати стать того, хто буде носити. Чоловікам підходять товстіші і грубіші ланцюжки, жінкам - більш витончені. Окрім цього, враховуються і такі критерії як:

  • Довжина. Зазвичай, жіночі ланцюжки мають довжину до 50 см, чоловічі - до 60.
  • Проба золота. На сучасному етапі можна придбати ланцюжки 585 проби та 750. Також популярні срібні вироби, покриті позолотою.

Важливим елементом для золотого ланцюжка являється застібка. Одні з ключових вимог до замка даного виду прикрас - зручність і надійність. Він має легко застібатися і міцно триматись, при цьому ним можна користуватися без сторонньої допомоги.