Audi зупинить випуск всіх типів автомобілів з ДВЗ до 2033 року

Нові моделі Audi з 2026 року будуть повністю електричними - виробництво двигунів внутрішнього згоряння завершиться в 2033 році.

В даний час велика екосистема для електромобілів в стадії розробки. Audi хоче стати до 2030 року екологічним, соціальним і технологічним лідером. Бренд преміум-класу хоче запропонувати покупцям електромобілів безпрецедентну бортову систему з власною екосистемою. Корпоративна стратегія «Vorsprung 2030» гарантує життєздатність Audi на довгий час, вважає глава бренду Маркус Дюсман.

А тим часом на сайті http://turbos.com.ua/about ви дізнаєтесь про компанію "Турбо сервис", яка спеціалізується на ремонті турбін для авто різних марок. 

Кілька тижнів тому Audi оголосила, що починаючи з 2026 року вона буде випускати на світовий ринок тільки нові моделі, оснащені електричною силовою установкою. Компанія буде поступово відмовлятися від виробництва двигунів внутрішнього згоряння аж до 2033 року. Це чітке рішення стало результатом інтенсивного стратегічного процесу з амбіціями щодо продовження прибуткового зростання.

Щоб і в майбутньому відповідати девізу Audi «Vorsprung durch Technik» ( «Прогрес через технології»), правління протягом останніх декількох місяців формулювала нову стратегію компанії «Vorsprung 2030». Для переходу компанії на електронну мобільність бренд з чотирма кільцями рішуче займається своєю трансформацією. Audi усвідомлює свою роль піонера і рушійної сили інновацій в автомобільній промисловості.

Виступаючи на тематичному дні «Корпорації та бізнес» під час заходу Audi Media Days напередодні IAA 2021, 1 вересня, генеральний директор марки буде відповідати на питання міжнародної преси, в тому числі: Яке бачення Audi? Як зміниться компанія в найближчі місяці і роки, щоб продовжувати стимулювати технічний прогрес і позиціонувати себе в майбутньому? Що робить компанія для впровадження додаткових внутрішніх процесів, що сприяють подальшим інноваціям? І які інновації та продукти можуть очікувати клієнти в найближчі роки?

Разом з приблизно 500 співробітниками Audi на різних рівнях ієрархії і з основних ринків, таких як Китай і США, вона протягом кількох місяців аналізувала понад 600 глобальних тенденцій в секторі мобільності до 2030 року, які можуть стати актуальними для компанії. В результаті були визначені стратегічні напрямки діяльності, які команда детально обговорила і оцінила разом з Правлінням. Деякі висновки очевидні - продажі і прибуток будуть поступово зміщуватися, наприклад, спочатку з автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на електромобілі.