Кран для зняття двигуна - незамінний помічник на будь-якому СТО

У комерційних авторемонтних майстеренях часто проводяться роботи зі зняттям і вивішуванням великогабаритних агрегатів - в основному, двигуна і трансмісії автомобіля. Це необхідно для заміни ГРМ, опор і насосів системи охолодження та інших маніпуляцій.

Отримати доступ до двигуна або КПП можна частково вийнявши ДВС або навіть просто піднявши його на невелику відстань. Для цього використовують спеціальні вантажопідйомні механізми, в тому числі підкатний кран-знімач, або, як називають його в народі - "гусак". З його допомогою можна істотно підвищити ефективність і якість ремонту і обслуговування автомобілів, а на сайті https://mgpolis.com.ua/gidravlicheskoe-oborudovanie/krani-gidravlicheskie/ можна вигідно придбати цей механізм. 

Кран для зняття двигуна - альтернатива траверсі для вивішування мотора, яка встановлюється безпосередньо над капотом і просто злегка піднімає ДВС на кілька сантиметрів. "Гусак" ж дозволяє повністю підняти двигун на більш значну висоту і вийняти його назовні.

Особливості та переваги вантажопідйомного обладнання

Підкатний кран для зняття двигуна оснащений гідравлічним приводом, який забезпечує збільшену вантажопідйомність пристрою, оскільки створює зусилля до 8 тонн. Пристрій приводиться в дію за допомогою важеля, який знаходиться в центральній частині вертикальної рами. Переміщається кран на колісній базі, а при необхідності складається. У складеному стані він не займає багато місця, що важливо для невеликих гаражів і автомайстерень з обмеженою площею.

Конструкція крану являє собою зварену металеву раму з прямокутного профілю, на якому закріплено міцне шасі з чотирьох коліс. До рами кріпиться вертикальна стійка, на якій встановлений гідравлічний насос. До нього приєднаний важіль, що приводить в рух підйомний орган, закріплений на верхній горизонтальній стрілі. В якості вантажопідйомного органу виступає ланцюг, до якої підвішують ДВС або інший агрегат за допомогою спеціальних захоплень.

Переваги пересувного крана-знімача відомі всім працівникам автосервісів і СТО, які мають справу з цим видом вантажопідйомного обладнання.

  • Мобільність - обладнання легко переміщується по території автосервісу, СТО тощо. Завдяки невеликій вазі його можна переміщати вручну (середня вага конструкції - 70 кг).
  • Універсальність - вони можуть використовуватися для різних робіт (ремонту, обслуговування, діагностики двигуна або КПП).
  • Компактність - завдяки своїм відносно невеликим габаритам «гусак» можна використовувати в умовах обмеженого простору автомайстерні або там, де немає можливості використовувати стандартні балкові стельові конструкції.
  • Маневреність і ергономічність - за рахунок невеликих коліщаток конструкцію можна швидко переміщати по автосервісу, що важливо при великих обсягах роботи.

Як вибрати пересувний кран-знімач?

Основні критерії, які потрібно враховувати при виборі вантажопідйомного обладнання для автосервісу або приватного гаража, такі:

  • вантажопідйомність - середні показники для автосервісу, СТО тощо - 500-1000 кг;
  • висота підйому - до 2000 мм;
  • можливість регулювання вильоту стріли.

Якщо з вантажопідйомністю і висотою підйому все зрозуміло, то з регулюванням вильоту стріли необхідно розібратися. У стандартній моделі "гусака" можна встановлювати виліт, через що змінюється його вантажопідйомність - 250, 500, 750, 1000 і 2000кг. Є моделі з іншими параметрами, які вказуються в техпаспорті на обладнання.