Оригінальні ідеї і загальні правила зберігання косметики

Напевно кожна дівчина хоч раз зіткнулася з проблемою зберігання декоративної косметики. Всі ці засоби насилу вміщаються на полиці, губляться або зовсім забуваються по різних кутах будинку.

Щоб швидко знайти потрібний тюбик або баночку (і не запізнитися на побачення!), пропонуємо організувати простір з почуттям, толком і розстановкою. А допоможуть вам у цьому чудові органайзери для косметики, що пропонуються інтернет-магазином h4market.com, а також поради фахівців.

Загальні правила зберігання

Загальні правила зберігання всіх засобів існують. Наприклад, краще за все тримати засоби в прохолодному, сухому місці, куди не потрапляють сонячні промені. Тому зберігати ваші креми, сироватки і ампули біля вікна або у ванній кімнаті - не найкраща ідея. Сонячні промені нагрівають косметику і деактивують інгредієнти, а підвищена вологість сприяє розмноженню грибків і бактерій, особливо в нещільно закриваються флаконах, і може змінити текстуру розсипчастих засобів.

Засоби з найпоширенішими інгредієнтами в догляді - вітаміном С і ретинолом - радять зберігати в холоді для продовження терміну придатності. Засіб з вітаміном С може окислюватися і зіпсуватися під впливом повітря, світла і високих температур. З тих же причин іноді зберігають в холодильнику засоби з пробіотиками, кислотами, бензоилом пероксидом і ампули з висококонцентрованим активною речовиною. Такі ж рекомендації дають щодо засобів з натуральними компонентами, так як в них зазвичай відсутні консерванти (або ж є, але в невеликій кількості). Однак, якщо виробник не дає уточнень з приводу специфічних умов зберігання, то, швидше за все, вашого туалетного столика, віддаленого від сонячних променів, буде достатньо.

А зараз поговроримо про оригінальні ідеї для зберігання косметики.

У зернах, будь ласка

А ви знали, що правильний спосіб зберігання пензликів - тримати їх вертикально? Для цього потрібно вибрати відповідну ємність і на 2/3 наповнити її скляними кульками, кавою, рисом або бобами. Такий спосіб зберігання практичний і приємний оку (а заодно і нюху).

По кишенях

Порожні стіни можна використовувати не тільки для розвішування фотографій і картин. Прості відкриті полички  допоможуть в боротьбі за наведення косметичного порядку, додавши місце для зручного зберігання улюблених засобів.

Завжди під рукою

Якщо зовсім немає бажання витрачати гроші на спеціальні органайзери, а безлад уже набрид, озирніться навколо. Красиві баночки з-під косметичних засобів, невеликі вази і навіть ємності з-під джемів і соусів чудово підійдуть для зберігання туші, кистей, олівців та інших довгих штучок.

Сила тяжіння

Відмінна ідея, як зберігати косметику на видному місті: за допомогою металевої дошки і магнітів. Прикріпіть магніт двостороннім скотчем до баночки і тюбика, а потім - до дошки. Ще одна перевага такого розміщення - відразу видно, який засіб закінчується, а за яким ще рано бігти в магазин.

Замість солодкого

Багатоярусна цукерниця - чудовий і елегантний спосіб зберігати улюблені засоби і косметику, не займаючи багато місця. А якщо вона ще й прозора, то вміст добре проглядається одним поглядом на всіх рівнях. Але, як в будь-якій відкритій системі зберігання, тут потрібно підтримувати порядок. Повалені горою щіточки, помада і банки виглядають неакуратно, а часто і зовсім вивалюються з чаші.

Ще один плюс романтики

Старі свічники (або склянки від свічок) можна перевернути, склеїти в піраміду і перетворити в оригінальний органайзер для зберігання блисків, лаків, бальзамів і помад. Фанати системи можуть навіть розкласти все тюбики по квітам і відтінкам - зручності, наочності і декоративності заради.

Додамо пікантності

Полички для спецій - простий і практичний варіант зберігання, який легко використовувати не тільки на кухні. Так можна зберігати косметику і у ванній кімнаті: на поличках легко розмістити всю колекцію лаків для нігтів або засобів по догляду за обличчям.