Що потрібно знати про електричні радіатори опалення

Це тип опалення успішно може конкурувати з водяними варіантами, де генеруючою установкою виступає газовий або твердопаливний котел. Найбільш часто його застосовують для обігріву офісних приміщень в будівлі, яка не має центрального опалення або потрібна тільки періодично організовувати автономний прогрів будівель.

Актуальність і частота випадків, що змушують використовувати електричний радіатор, зростає в наш час. Висока ціна на традиційні види палива: природний і зріджений газ, паливні пелети і вугілля, деревину та торф'яні брикети вирівнює поступово дискриміноване положення електричних видів опалення. При цьому цінова політика, в рамках якої реалізуються електричні опалювальні радіатори, досить диференційована і відповідає великій різноманітності вимог обігріву приміщень з різним призначенням. У цьому ви зможете переконатися, якщо вирішите купити электрорадиатор в компанії ERAFLYME. 

Тонкощі вибору електричного радіатора

Вирушаючи за покупкою обігрівального приладу, неминуче задаємо собі питання про те, як вибрати електричний радіатор опалення.

Слід зазначити, що існують такі пропозиції в цьому сегменті:

  • масляні радіатори;
  • водяні радіатори;
  • електричні радіатори без рідкого теплоносія.

Кожен з цих типів чудово впорається з електрообігрівом житлових приміщень при правильному зіставленні його продуктивності і обсягом приміщення. В якості корисної поради можна сприймати рекомендацію встановлювати електрорадіатори опалення під кожне вікно.

Наприклад, офісне приміщення в 30 кв. метрів з трьома віконними прорізами припускають, що для підтримки комфортної температури в 18-20 градусів будуть потрібні радіатори з сумарною потужністю в 3 кВт. Переважно, якщо вибір радіатора опалення для квартири зупиниться на трьох радіаторах по 1 кВт кожен і вони будуть встановлені під кожне вікно, а не два прилади по 1,5 кВт. Відсутність обігрівача під вікном може призвести до зміщення точки роси і виникнення рясного конденсату на підвіконні.

Завдяки можливості з електронною точністю задавати параметри роботи енергозберігаючі радіатори опалення можна віднести до високотехнологічних виробів для широкого споживання. Блок управління з рідкокристалічним дисплеєм, на який виводиться інформація про запропонованому режимі роботи, а також показники дельти температур, що характеризують моменти включення і виключення пристрою.

Сучасні електрорадіатори опалення дозволяють з'єднати їх управління в єдину енергосистему будинку і підпорядкувати командам тижневого програматора, який буде диктувати включення електро батареї по одній з певних власників кімнаті. Датчик, який знімає показання, може виноситися за допомогою електричних проводів (локшини) або через радіосигнал. Останній варіант дозволяє з легкістю змінювати точки виміру температурних показань.

Найчастіше використовуються електричні радіатори опалення для дачі, так як ця споруда використовується періодично або сезонно. Перебування на дачі прохолодними днями міжсезоння викликана роботами на дачній ділянці, а взимку дача відвідується рідко. Придбати і встановити електричні радіатори опалення для дачі можна, не вдаючись до послуг фахівців. Необхідно тільки упевнитися, що електрична проводка забезпечить безаварійну експлуатацію приладів при їх сумарного навантаження.

Переваги використання електричних опалювальних радіаторів

Опалювальні прилади цього типу мають ряд позитивних переваг перед іншими типами і видами обігріву приміщень. Цей перелік не займе багато місце, але з ним слід ознайомитися, приступаючи до кардинальних рішень в сфері теплопостачання приміщень в будівлях як житлового, так і комерційного призначення.
До них законно відносять:

  • тривалі терміни експлуатації (20-40 років);
  • надійність і ремонтопридатність;
  • певні моделі не вимагають додаткових витрат і заходів для запобігання від низьких температур;
  • моделі без теплоносія виключають можливість розгерметизації і витікання рідини;
  • мобільність при переміщенні;
  • невибагливість і автономність при установці і експлуатації;
  • висока протипожежний захист;
  • безпека для здоров'я людини і відсутність забруднення навколишнього середовища.