Liebherr LTM 11200-9.1 - найпотужніший у світі автокран

Видатне "дітище" німецької інженерної думки, кран LTM 11200-9.1 увібрав в себе останні конструктивні рішення. Ті, хто бачив його в роботі, захоплюються - цим краном впору "ракети піднімати на орбіту"!

Його технічні характеристики говорять самі за себе:

  • максимальна вантажопідйомність в 1200 тонн;
  • телескопічна стріла з вильотом до 100 метрів без подовжувачів і до 170 метрів - з подовжувачем;
  • швидкість пересування, що досягає 75 км на годину;
  • 8-ми циліндровий двигун шасі, оснащений турбонагнітачем потужністю в 500 кВт.

Все це втілилося в унікальному самохідному автокрані, який в 2007 році був визнаний кращою розробкою у сфері великовантажних і мобільних автокранів. Хоча компанія Liebherr і готує випустити в світ нового, більш досконалого гіганта, кран серії LTM 11200-9.1 поки що залишається поза суперництва.

Більшість кранів з аналогічною ваговою категорією відносяться до гусеничних або до кранів з гратчастою стрілою. Однак, на відміну від Liebherr LTM 11200-9.1, вони можуть бути транспортовані до необхідного місця призначення лише в розібраному вигляді. Потужному німецькому автокрану дозволяє досягти швидкості в 75 км / год потужне 9-осне шасі і двигун в 680 кінських сил.

У цьому красені німецький виробник втілив всі сучасні розробки інженерії і кращі конструктивні рішення. Унікальна телескопічна стріла здатна підняти вантаж масою в сто тонн на висоту до 80 метрів. Висування секцій стріли здійснюється в автоматичному режимі, як і їх фіксація в необхідному положенні. Додаткові гратчасті подовжувачі дозволяють збільшити висоту підйому більш ніж в 2 рази, а тому цей вид техніки ідеально підійде для виконання робіт будь-якої складності і на будь-якій висоті.

Хоча базова комплектація автокрана передбачає підняття вантажів масою до 400 тонн, показника в 1200 тонн дозволяє домогтися додаткове обладнання. Витривале девятиосне шасі з приводом 18x8x18, «взуте» в односхилу гуму розміром R25. Шасі оснащено активним рульовим керуванням задніми мостами, яке спеціально для цієї серії автокранів було розроблено компанією Liebherr.

Управління безпосередньо залежить від швидкості, що розвивається краном на дрогах, тому при уповільненні руху задні мости управляються активніше, а зі збільшенням швидкості - забезпечується стійкий і рівний рух машини.

Автокран забезпечений вдосконаленими дисковими гальмами, потужність яких перевищує будь-яку гальмівну систему. І це не дивно: адже для такого гіганта, як Liebherr LTM 11200-9.1 важлива підвищена безпека.

Говорячи про безпеку проведення робіт, не можна не звернути увагу на наявність досконалої системи, в яку входять тест-система, гідроклаппани, обмежувач вантажопідйомності Liccon. Управління всіма робочими функціями автокрана здійснюється з кабіни кранівника і контролюється бортовим комп'ютером.

При пересуванні такої техніки по магістралях обов'язкова наявність відповідного супроводу, інакше 108-тонна машина може застати звичайних водіїв зненацька.

108 тонн це маса автокрана з шасі, опорами, двома лебідками і поворотною платформою. Противагу ж масою в 202 тонни, а також стріли, транспортуються окремо на спеціальному транспорті. Практичність автокранів Liebherr LTM 11200-9.1 не раз була доведена при здійсненні робіт з солідними вантажами на великій висоті, як в країнах Європи, так і в Америці.

Если вам требуются качественные канатные стропы, воспользуйтесь выгодными предложениями от компании «PromHoz».