Види срібних ланцюжків: якими бувають плетіння

Вперше вибираючи срібний ланцюжок, ви напевно здивувалися, побачивши в ювелірному магазині таке розмаїття виробів. Вони розрізняються не тільки довжиною і товщиною, але і плетінням! Щоб розібратися у всьому цьому і підібрати оптимальну ланцюжок для вас або вашої половинки, давайте розглянемо всі види плетінь, які зустрічаються у срібних ланцюжків.

Якірне плетіння

Це найпопулярніше плетіння срібних ланцюжків. Овальні ланки розташовуються перпендикулярно по відношенню один до одного. Найбільш витончено виглядає венеціанська різновид якірного плетіння - овальні ланки широкі, але виготовлені з тонких пластин металу.

Панцирне плетіння

Панцирне плетіння є ряд плоских пластинок, впритул притиснутих один до одного. Зовні це плетіння трохи нагадує лусочки дракона. Пластинки можуть бути практично будь-якої форми: ромби, зірочки, равлики, сердечка і так далі. Якщо ви збираєтеся купити срібний ланцюжок панцерного плетіння, майте на увазі, що зазвичай її носять без кулона.

Снейк

Назва плетіння відсилає нас до англійського слова "змія". І справді - такий ланцюжок зовні нагадує зміїну шкуру. Круглі ланки щільно прилягають один до одного і створюють плавні обриси ланцюжка.

Мотузочок

Плетіння "Вірьовочка" дозволяє створити найтонші ланцюжка. Воно складається з безлічі срібних ниток, скручених в одну. Одна з різновидів "Мотузочки" - "Коса", де нитки не просто свити в одну, а переплітаються, створюючи складний візерунок.

Сінгапурське плетіння

Це плетіння - варіація панцерного. Головна відмінність криється в формі ланок - вони не плоскі, а трохи вигнуті. Завдяки такій особливості створюється химерний вигин ланцюжка. У неї є один мінус - вона може стовбурчитися.

Бісмарк

"Бісмарк" - це товсті і міцні ланцюжки, кожен сегмент яких складається відразу з декількох ланок. Такі ланцюжки теж зазвичай носять без кулона.

Яке плетіння вибрати?

Якщо ви переживаєте, що ланцюжок обірветься, то вибирайте плетіння "Бісмарк", сінгапурський або якірне плетіння - це найміцніші види ланцюжків. Найбільш сучасно виглядають "Снейк" і "Вірьовочка", вони напевно припадуть до смаку молодим дівчатам. У подарунок чоловікові зазвичай вибирають панцирное плетіння. Ювелірні магазини пропонують величезну різноманітність срібних ланцюжків. Познайомившись з основними видами плетіння, ви зможете підібрати саме те, що вам потрібно.