Тренд на екологічність та чому варто його дотримуватися?

Найважливішою проблемою 21 століття є жахливий стан екології, який постійно погіршується. Більше того, така ситуація виникла і прогресує через те, що:

  • люди створили багато підприємств, які забруднюють повітря;

  • хаотично та неконтрольовано викидають сміття;

  • масово вирубують ліс та не садять нові дерева;

  • забруднюють океани та моря.

Перелік проблем можна довго перераховувати, але краще зосередитися хоча б на тому, що може стати кращим завдяки кожному з нас. І це проблема викидання сміття, а вирішити цю проблему можна набагато легше ніж здається, хоча це й процес і потребує деяких зусиль.

Поліетиленові пакети

Використання поліетилену сьогодні досягло просто катастрофічних масштабів. Він повсюди. У супермаркетах, у магазинах одягу, у побутовому використанні та просто як сумка для перенесення речей. А його вплив на нашу екосистему катастрофічний, адже період його розкладання більше 100 років. Більше того, багато тварин гине від цього матеріалу, адже може проковтнути та задихнутися.

Виправити цю проблему у світовому масштабі вже давно намагаються на законодавчому рівні. Правління багатьох держав вже заборонило використання поліетиленових пакетів у супермаркетах, і ця ініціатива постійно лише набирає обертів. На заміну шкідливим пакетів пропонують екоторбинки. Це багаторазові сумки, які є дуже зручними у користуванні та будуть служити не один рік. А для того, щоб зробити її унікальною та особливою можна замовити друк на екосумках. Fatline пропонує Вам якісний друк будь-якого бажаного Вами малюнку, напису чи дизайну.

Сортування сміття

Тема сортування сміття набагато краще сприймається у європейських країнах, але це занадто масштабне запитання, щоб обійти стороною хоча б когось. Сортування сміття допоможе дати друге життя використаним речам, відходам та непотрібним дрібничкам. Їх можуть повторно використати у виробництві, зробити різноманітні протези чи просто правильно утилізувати.

Багато хто щиро хоче почати це робити, але не розуміє з чого почати. Тому, давайте по-порядку:

  1. Для початку потрібно придбати декілька контейнерів та розкладами сміття по ним, відповідно до їх типу.
  2. Органічні відходи та вторинна сировина повинні бути у різних контейнерах.
  3. Для того, що сміття можна було переробити та дати йому друге життя воно має бути чистим. Тому після перед викидання його потрібно промити та просушити.
  4. Варто зробити так, щоб сміття займало як можна менше місця. Не потрібно шкодувати пляшки, металеві банки чи інші вироби, сплющуйте їх що є сили.
  5. Кришки від пластикових бутилок не підлягають звичайні обробці та переробці, найчастіше з них виготовляють протези. Тому, у супермаркетах Ви часто можете зустріти окремі контейнери, де їх збирають.