Bobby: рюкзаки особливого призначення

У світі існує досить багато компаній, які виробляють такий клас речей, як рюкзаки. Ще більше існує самих рюкзаків: для ноутбуків, для фотоапаратів, і ноутбуків, для дронів, для активного відпочинку. Здавалося б, розповідати про них немає ніякого сенсу, рюкзаки та й рюкзаки. Але сьогодні про один все ж розповімо, так як уваги гіків він заслуговує абсолютно точно: це інноваційна лінійка Bobby від голландської компанії XD-Design.

Виробник називає свій продукт не інакше як «The best Anti-Theft Backpack», що можна перекласти як «кращий протиугінний рюкзак». Однак, як і будь-який інший предмет в цьому світі, даний рюкзак легко можна вкрасти, тому замість «протиугінного» більше підійде термін «рюкзак-антизлодій», проти кишенькових злодіїв.

Як стверджують в XD-Design щодня в світі відбувається більше 400 000 кишенькових крадіжок - звичайно, не всі вони пов'язані з рюкзаками, але певний відсоток з ними точно є, і Bobby спочатку розроблявся для того, щоб знизити шанси стати частиною цієї статистики.

В сьогоднышный статті ми розповімо про деякі моделі, а у фірмовому магазині XD SHOP в Україні можна замовити їх. 

Перший "рюкзак-антизлодій"

Оригінальний рюкзак XD Design Bobby придумали для боротьби з кишеньковими злодіями в китайському Шанхаї. Дизайнери розробили унікальну конструкцію, яку неможливо відкрити непомітно для власника. До того ж, багатошарові стінки не можна розрізати. Додали ретельно продуману «начинку», щоб носити гаджети і заряджати смартфон, не відкриваючи рюкзака: вийшов ідеальний супутник зайнятого городянина. Обсягу 13 літрів вистачає на те, щоб носити все необхідне по роботі чи навчанні, включаючи ноутбук з діагоналлю 15,6 дюймів.

У квітні 2016 року XD Design провів вкрай успішну краудфандінговую кампанію на Kickstarter на підтримку Bobby. Було зібрано більше 800 000 $ на виробництво першої партії. Вірусна слава в соцмережах гарантувала попит на рюкзак по всьому світу.

Bobby став родоначальником сімейства рюкзаків із захистом від кишенькових злодіїв. Мінімалістичний, лаконічний дизайн визначив зовнішній вигляд багатьох «сіквелів» в серії.

Розумний трансформер для бізнесменів

Bobby Bizz - це трансформер, гібрид дипломата і бізнес-рюкзака з захистом від крадіжок і втрат. До фірмової конструкції додали можливість змінювати спосіб перенесення. З Bobby Bizz на плечах можна дійти до офісу, потім зняти рюкзак, заховати лямки і тримати його в руках.

Третє покоління рюкзаків Bobby фінансували через Kickstarter. У липні 2017 збори закрили, отримавши майже 390 000 $ від 4000 чоловік. Значна цифра для такого проекту.

Основними перевагами Bobby Bizz стали гибридность і сувора форма. 10-літровий рюкзак вміщає 15,6-дюймовий ноутбук, планшет і документи. Ручка відстібається і перетворюється в петлю для закріплення рюкзака на меблях або інших нерухомих предметах. Так його не донесуть з-під носа у зайнятого власника.

Bobby Bizz відкрив очі на переваги Bobby бізнесменам і людям, які не хочуть порушувати офісний дрес-код. Це єдине «ділове» рішення в лінійці, хоча ідею з трансформаціями використовували через пару років в Bobby Duffle.

Великий і безпечний

Bobby XL відрізняється розмірами та об'ємом. Це містка версія оригінального Bobby, про яку довго і наполегливо просили шанувальники серії. Пара сантиметрів вгору і в ширину, в результаті вийшов рюкзак об'ємом 15 літрів, куди поміщається ноутбук до 17 дюймів.

Ваш ноутбук надійно захищений від крадіжки. Зловмисник не зможе відкрити блискавку основного відділення, поки Bobby XL висить на спині. Розрізати або проколоти укріплені багатошарові стінки теж не вийде. У рюкзак вбудований USB-порт для підключення повербанка. Відкривати нічого не доведеться, заряджайте гаджети на ходу.

Цей рюкзак підходить тим, хто шукав більше місця для гаджетів, або звик до поїздок на пару днів. Свою роль зіграла система розподілу ваги, завдяки якій навіть набитий рюкзак відчувається на 20-25% легше.

Перший «урбаністичний»

Bobby Urban виглядає свіжо і спортивно. Конструкція рюкзака значно відрізняється від попередніх моделей, це роллтоп: його верхня частина закручується і розгортається в залежності від потреб власника, а обсяг змінюється в діапазоні 22-27 літрів. Захист забезпечила непрорезавшійся тканину і кодовий замок, який закриває доступ до верхньої блискавки. Що вийшла ручкою з замком рюкзак можна пристібати до нерухомих предметів на кшталт лавок і огорожі.

Крім того, що тканину не можна порізати, вона ще й водостійка, а блискавка - водонепроникна. У Bobby Urban поміщається ноутбук з діагоналлю до 15,6 дюймів. З таким рюкзаком не страшно бігати по місту: від офісу до спортзалу або спортивного майданчика.

Елегантний і безпечний

Bobby Elle став першим антікражним рюкзаком для дівчат, який поєднується зі стильним вбранням. Для модельного ряду була обрана щільна водовідштовхувальна екошкіра чорного, приглушених темно-сірого, світло-сірого, бежевого, рожевого, блакитного і коричневого або синього кольорів.

Передня панель рюкзака укріплена поліпропіленом, її не ріже ножем. Блискавка основного відділення проходить по краю спинки і не відкривається, поки рюкзак висить на спині.

Обсяг Bobby Elle всього 6,5 літра. У нього поміщається планшет з діагоналлю до 9,7 дюймів, для чого передбачений м'який кишеню. Інші речі зручно розкласти по місцях: пляшку води в тримач для пляшки, картки і помаду - в кишені для дрібниць. На дні і на спинці зовні рюкзака ховаються потаємні кишені на блискавці, в яких зручно носити документи.