Чохли для дивана: переваги використання і критерії вибору

Важко посперечатися з тим фактом, що м'які меблі найбільш сильно страждають від фізичного зносу і вже через кілька років ефективної експлуатації оббивка втрачає свій первозданний естетичний вигляд, який підкорив вас колись раніше при покупці.

Особливо дана тенденція стосується диванів, які є центром збору всієї сім'ї, а іноді і які суміщають в собі функцію спального місця для гостей. Відмінним виходом із ситуації може стати використання диванних чохлів, сучасний асортимент яких нікого не залишить байдужим. У цьому вас переконають чудові натяжні чохли на дивани, представлені в інтернет-магазині постільної білизни komfortdoma.in.ua.

 

Переваги сучасних чохлів на диван

У багатьох людей чохли на м'які меблі асоціюються з класичним або кантрі стилем і частка правди в цьому, безумовно, є, а точніше, була, до тих пір, поки дизайнери впритул не зайнялися розробкою і пошиттям чохлів, які відповідають абсолютно будь-які запити клієнтів і вимоги того чи іншого стильового напряму в інтер'єрі.

Мабуть, головною причиною використання чохлів є їх практичність і здатність легким рухом руки дати нове дихання старому і вже зношеному дивану. Але крім цієї головної гідності, існують і інші моменти, що впливають на вибір на їхню користь, а саме:

  • Оновлення інтер'єру. Змоделюємо ситуацію, що ремонт у вітальні ви найближчим часом робити не плануєте, але інтер'єр вам явно набрид. Що ж в такому випадку досить поміняти чохли на м'які меблі, придбати кілька нових аксесуарів, можливо, прикрасити підлогове покриття новим килимком. І все! Оновлений простір готове радувати ваш погляд;
  • Зміна стилю. Наприклад, диван у вітальні виконаний в сучасному стилі, який неабияк вам набрид, адже людські смаки, як відомо, схильні змінюватися. І сьогодні вам до душі щось більш класичне, з плавними лініями і забарвленням в теплих тонах. І на допомогу знову приходять універсальні чохли на диван;
  • Збереження нових м'яких меблів в хорошому стані. Якщо людина схильна до довгострокового планування, то, найімовірніше, його спіткає думка про те, що з часів новий диван втратить свою первозданну красу. А так хочеться зберегти його оббивку в ідеальному стані і ще залишити в спадок внукам. В такому випадку єдиним рішенням стане використання чохла, який, до речі, можна виконати під замовлення з матеріалу, відповідного оббивці дивана;
  • Переховування зношеної оббивки дивана від сторонніх очей. Якщо диван вже не відповідає такому поняттю, як «гарний», але, тим не менше в плані зручності він вас повністю влаштовує, раціональніше придбати естетично привабливий чохол, ніж новий і досить дорогий диван. Можна уявити й іншу ситуацію, наприклад, випадково перекинута чашка кави на білий диван стала кінцем його і без того короткого життя і врятувати становище тут знову-таки може лише диванний чохол;
  • Легкість догляду. Що може бути простіше зняти чохол з дивана, випрати його і знову одягнути на м'які меблі. Адже погодьтеся, чистка оббивки займає набагато більше часу, та й особливою результативністю цей процес не відрізняється. Особливо якщо меблі в вітальні виконана в світлих пастельних тонах.

Вибір матеріалу і кольору чохлів на диван

Варто пам'ятати, що якість матеріалу, з якого буде пошитий чохол, є першорядним критерієм при його покупці. Економити в цій справі не варто, тому перевагу краще віддати професійним виробам, що пройшли кілька етапів з просочення спеціальними засобами, що захищають поверхню від бруду, пилу, важко виводяться плям, вовни тварин і т. д. Крім цього якісні чохли на диван з часом не піддаються деформації і відмінно переносять багаторазову прання.

Найбільш часто при пошитті диванних чохлів вдаються до використання гобелена, велюру і флока. Ці тканини мають добру зносостійкість, приємні в експлуатації і що не менш важливо володіють великою різноманітністю. До елітного класу прийнято відносити такі матеріали, як жаккард і релакс, краса яких дійсно вражає, втім, як і вартість.

Придбати диванні чохли можна не тільки в спеціалізованих магазинах, але і під замовлення в ательє, де фахівець обов'язково допоможе підібрати оптимальний тип тканини.

Любителям оригінальних ідей і новинок припадуть до смаку чохли на диван, виконані з джинсової тканини. Настільки неординарний оновлений диван може стати родзинкою в сучасному інтер'єрі.

Вибір кольору диванних чохлів - це суто індивідуальне питання, тому відштовхуватися коштує від особистих переваг. Але як варіант можна поекспериментувати з дизайном м'яких меблів. Наприклад, придбати однотонний чохол для дивана, а крісла одягнутися в вироби із зображеною смужкою або орнаментом, з використанням основного відтінку в оформленні дивана.