Кухонні тренди 2021

Насамперед, хочеться сказати, що тренди - поняття відносне. Зовсім не означає, що потрібно сліпо їм довіряти - тенденції змінюються, а вам з новою кухнею жити ще багато років. Готувати сніданок, збирати за кухонним столом гостей і відзначати свята. Тому в цьому матеріалі ми зібрали загальні тенденції, які можна передбачити на поточний рік.

Використання натуральних матеріалів

Цей тренд міцно закріпився в наших реаліях. Все більше людей вибирають на стільницю камінь, замість звичного всім ЛДСП. Причому не потрібно списувати з рахунків штучний камінь, адже він виготовляється штучним шляхом, але з натуральних матеріалів. Наприклад, кварцовий агломерат складається на 94% з кварцового піску. Таким чином, величезні корпорації, які його виробляють, зберігають природні ресурси нашої Землі. При цьому, деякі все-таки вибирають натуральний граніт і мармур, тут, звичайно, кожному своє.

Безперечно, смаки і фінансові можливості різні, втім на https://tomek.lviv.ua/catalog/stilnitsi/ ви зможете замовити стільницю яка ідеальним чином буде відповідати співвідношенню ціна/якість. Особливої уваги вартують пропоновані компанією ТОМЕК ламіновані стільниці з ДСП та МДФ.

Найбільш популярними для ламінування залишаються меблевий пластик, hpl-пластик і плівка ПВХ. Приклеюється захисний шар до стільниці з ДСП та МДФ гарячим способом, в заводських умовах.

До переваг даних стільниць віднесемо, невелику ціну, а також великий вибір найрізноманітніших кольорів і фактур. При цьому кольори можуть бути як класичні, так і самі абстрактні. Фактури можуть імітувати натуральне дерево, мармур, плитку та інші оздоблювальні матеріали.

Пластик hpl робить стільниці з ДСП та МДФ стійкими до стирання, миття м'якими абразивними миючими матеріалами і подряпин посудом. Це досить міцні матеріали і стільниці, вони застраховані від пошкоджень від падаючої посуду.

Також не потрібно забувати про натуральне дерево. Багато використовують поєднання дерева і каменю, оскільки цей прийом робить кухню значно цікавішою. Наприклад, якщо ви використовуєте фасади з натурального дерева, а стільницю в природному стилі.

Розставляння акцентів

У 2020-2021 роках більшість дизайнерів змістили фокус з кухонних меблів на матеріали - і ми думаємо, що ця тенденція буде тільки прогресувати. Що це означає? Зараз світом править мінімалізм, і більшість людей хочуть, щоб їх кухня була максимально практичною і функціональною. Якщо ви подивіться на роботи дизайнерів, більшість з них запропонують вам спокійних відтінків фасади і стільницю, але додати акценти: скіналі, подушки на стільцях, люстри і т.д.

Це актуальний тренд. Якщо захочеться зробити ремонт знову, а кухня буде в хорошому стані, набагато простіше буде змінити колір стін, ніж колір фасадів. І дешевше!

Кухня без ручок

Цей тренд ще раз підтверджує любов суспільства до мінімалізму. Мінімум деталей, мінімум дизайну, простота і зручність. Пам'ятайте, кілька років тому ручки на кухні ставили все масивні? Тепер багато покупців намагаються від цього піти. Кухня без ручок також функціональна і не перевантажена деталями.

Англійські кухні

Класика завжди буде популярна, проте з плином часу навіть вона схильна до змін. Зараз все більше стають популярними англійські кухні. Відмінна риса таких кухонь - різьблення на фасадній частині кухні і невелика рамка, яка залишається на місці, коли відкриваєш дверцята або ящик. Також дуже часто саме до таких кухонь матеріалом стільниці служить кварцовий агломерат в натуральних структурах.

Terrazzo

Терраццо або Венеціанський терраццо (італ. Terrazzo alla veneziana) - різновид безшовної мозаїчної підлоги. Створюється виключно з натуральних матеріалів, таких як вапно і її похідних (цемент) з додаванням каменів, мармуру, скла та інших матеріалів дрібних, середніх і великих фракцій. Зараз технології зробили крок далеко вперед і текстури терраццо є навіть в акриловому камені. Якщо раніше цей матеріал використовувався виключно тільки на підлоги, то останні кілька років з терраццо виготовляють стільниці, скіналі, столи, а також, використовується в обробці сходів, стін і т.д.

Зараз цей малюнок на піку популярності - навіть деякі бренди одягу та взуття включають його в свої колекції, такі як Acne Studios, Nike, Carolina Herrera.

Популярні кольори 2020 року

  • Фісташковий. Цей колір залишається популярним протягом вже декількох років. Незалежно які кольори визначає інститут колористики Pantone, відтінки зеленого залишаються актуальними. Наприклад, фісташковий дуже легкий для сприйняття і завжди приносить на кухню нотку свіжості і затишку.
  • Варіації сірого. Напевно, відтінки сірого кольору завжди будуть популярними. У 2021 році вони як і раніше залишаються в тренді, особливо бляклі і трохи вибілені кольору.
  • Сіро-зелений. Якщо зайти в Instagram і подивитися роботи популярних дизайнерів, ви, звичайно, знайдете багато варіацій використання цього кольору в інтер'єрі.

На завершення хочеться ще раз підкреслити, що кухня повинна бути близька вам по духу. Напевно перед рішенням замовити кухню ви подивіться мільйон картинок і проконсультуєтеся в декількох салонах, вам покажуть трендові історії, але прислухайтеся до себе і вибирайте не те, що модно, а те, що подобається вам.