Світоліна на US Open-2021 ламає стереотипи: українська зірка в чвертьфіналі

Як склався драматичний поєдинок Світоліной і румунки Халеп. За рахунок яких якостей Еліна продовжує безпрограшну серію сетів на кортах Б.Д. Кінг. Чи буде в півфіналі Світоліна?

Вечірній слот поєдинків на престижному тенісному змаганні US Open українські любителі тенісу очікували з побоюванням. Наша надія, Еліна Світоліна, готувалася до одного з головних протистоянь у кар'єрі. На стадії 1/8 безжалісний жереб звів Еліну зі старою кривдницею, Сімоною Халеп.

Вечір безрадісних спогадів

Суперниці до недільного протистояння на US Open провели між собою дев'ять матчів. Мінімальна перевага була на боці Світоліной - п'ять перемог проти чотирьох. Але справа в тому, що на змаганнях "Великого шолома" румунка безжально вибивала Еліну з сітки. Так було на Уімблодон-2019 і Ролан Гарос в 2017.

Еліні належало зібрати в кулак всю майстерність і характер, щоб перервати неприємну тенденцію і Світоліна показала клас.

Хоч трилер знімай!

Румунська спортсменка не відступиться від свого тактичного маневру і агресивно почала гру з першого гейму. Хард має на увазі швидкий розіграш, і Симона запланувала приголомшити суперницю швидкістю.

Еліні нічого не залишалося, як прийняти виклик і зосередитися в першому сеті на оборонної грі по лінії. Сімоне вдалося зробити брейк, але це був останній локальний успіх тринадцятої ракетки світу.

Світоліна своєю надійною грою починала дратувати колишню №1 WTA. Халеп втратила темп і контроль, упускаючи вигідні моменти. До них відноситься подвійний брейк-поінт в середині першого сету. Представниця Румунії все частіше потрапляла м'ячем у сітку. Після переможного першого сету (6: 3) стало ясно, що Халеп втратила впевненість.

Після перерви Симона постаралася агресивним початком сету заволодіти перевагою, але Світоліна вміло відбила атаку і остаточно вбила інтригу двома понад вдалими виходами до сітки. Не чекала подібних трюків від Еліни суперниця капітулювала, і українська зірка завершила сет на свою користь 6: 3.

Що далі?

Букмекерські контори визнають Еліну найбільш вірогідним претендентом на вихід у півфінал. БК ВБет пропонує на цей результат краще котирування на ринку за рахунок мізерної маржі і широкої розпису. Інші подробиці про роботу букмекерської компанії VBet можна дізнатися на спеціальній сторінці про

БК https://meta.ua/bookmakers/vbet/, розміщеної на інформаційному порталі Мета. Експерти використовують в огляді тільки перевірену особисто інформацію.

Чекаємо Еліну в півфіналі!