Фітнес-трекер: дрібничка чи добрий помічник?

На початку минулого десятиліття фітнес-браслет став буквально вірусним пристроєм. Можливість відстежувати фази сну, кількість споживаних калорій та інші параметри привернула увагу людей різних вікових категорій. Для одних цікавість до гаджета була швидкоплинною, інші продовжують ним користуватись дотепер, слідкують за ринковими тенденціями, вивчають функціонал нових моделей. З’ясуємо, у чому користь фітнес-трекера, та чим йому поступається смартфон.

Призначення пристрою

Розумний браслет був розроблений для систематичного відстежування фізичних показників організму. Це лічильник, який знімає багато різних параметрів та показує, наскільки добре людина піклується про своє самопочуття. Уся інформація виводиться на екран, компактні розміри трекеру не заважають демонструвати детальні показники. У новому mi smart band 6 вдалося збільшити дисплей до 1.56” без зміни габаритів корпусу. Екран із заокругленими кутами повністю повторює форму корпусу та ідеально вписується в передню панель. Це дозволяє не тільки показати чіткішу інформацію, але й підвищити візуальну привабливість гаджету.

Яка користь від користування фітнес-браслетом?

  • Система інформує користувача про причини різних аспектів самопочуття, дає рекомендації щодо зміни стилю поведінки.
  • Завдяки наочності прогресу покращується самодисципліна, з’являються нові аспекти мотивації.
  • Деяким користувачам дані відкривають очі на власний спосіб життя, підштовхують до кардинальних змін.

Найважливіший фактор – людина дійсно починає слідкувати за здоров’ям, позбавляється від необ’єктивних ілюзій або нічим не підкріплених страхів.

Переваги над смартфоном та різними вимірювальними пристроями

Скептики можуть вказати на наявність багатьох функцій розумного браслету у смартфонах та на можливість залучення інших приладів для вимірювання бажаних показників. Частково вони матимуть рацію, хоча у фітнес-трекера є вагомі переваги:

  • простота експлуатації без потреби відкриття додатків;
  • заміна кількох пульсометра, тонометра, крокоміра та других приладів в залежності від потреб;
  • відсутність потреби у спеціальних знаннях для вимірювання типових параметрів;
  • компактність, зручність носіння на руці;
  • прийнятність постійного використання (у деяких моделях навіть можна плавати);
  • збір даних без підключення до інтернету;
  • тривала робота без підзарядки (до двох тижнів в залежності від моделі).

Варто розуміти, що фітнес-браслет не здатен врахувати усі індивідуальні характеристики та потреби, його підказки стандартизовані. Але гаджет стане підтримкою та мотиватором при його систематичному використанні, самостійному аналізуванні даних та внесенні корективів у буденний ритм.