Водоемульсійна фарба: популярні види і характерні особливості

Фарбування є одним з найдавніших способів обробки самих різних матеріалів, і сьогодні будівельний ринок переповнений різними фарбувальними засобами, серед яких особливу увагу варто приділити водоемульсійним фарбам.

Оскільки подібні матеріали відрізняються максимальною екологічністю, невисокою вартістю і великою різноманітністю, фарба водоемульсійна знайшла широке застосування і завоювала величезний споживчий попит. Компанія оксиду готова надати водоемульсіонні фарби від найпопулярніших виробників, якість яких не поставить під сумнів жоден фахівець. Купити водоемульсійну фарбу для виконання своїх конкретних завдань можна в інтернет-магазині, звернувшись за наступною адресою: https://oxidom.com/otdelochnye-materialy/kraski/vodoemylsionnaya-kraska/.

Особливі характеристики

  • Водоемульсіонки — це категорія універсальних матеріалів, які можуть наноситися на внутрішні і зовнішні поверхні, в залежності від місткості в складі спеціальних компонентів. В основному будь-яка фарба на водній основі має гарну адгезію до мінеральних основ, гіпсокартонних та дерев'яних конструкцій, відмінно виглядає на фактурних шпалерах під фарбування і може навіть використовуватися для фарбування металевих поверхонь, якщо їх попередньо заґрунтувати спеціальним грунтом.
  • Всі без винятку водоемульсійки є абсолютно нетоксичними, не роблять шкідливого впливу на здоров'я людини і домашніх вихованців, тому ідеально підходять для внутрішньої обробки будь-якої житлової кімнати, включаючи дитячу, спальню, кухню або навіть у ванну кімнату. Також можуть застосовуватися для фарбування в громадських приміщеннях, на виробничих підприємствах або в технічних завданнях.
  • Водні фарби внутрішнього призначення відрізняються особливими декоративними якостями, а фасадні склади - чудовою стійкістю до всіляких негативних факторів атмосферного впливу. Такі засоби не бояться води і ультрафіолетового випромінювання, без проблем витримують різку зміну температурного режиму, механічні навантаження і складні кліматичні умови, забезпечуючи максимальну довговічність.
  • Великим плюсом також є одержуваний в результаті міцна паропроницаемая плівка, завдяки якій підставу безперешкодно отримує необхідний повітрообмін, не дозволяючи розмножуватися бактеріям і утворюватися конденсату в разі різкого перепаду внутрішньої і зовнішньої температури.
  • З водними фарбами дуже легко працювати, використовуючи лише валики і звичайні малярні кисті різних розмірів або механічні пульверизатори, які після закінчення роботи досить легко миються звичайною водою, так само як і руки.
  • Фарбу водоемульсійну можна тонувати спеціальними водними пігментами, яких існує величезна кількість в широкій колірній базі, тому можна нескінченно фантазувати з самими незвичайними дизайнерськими рішеннями.

Різновиди компонентів

  • Найстарішим представником даної продукції є фарба на мінеральній основі, яка найменше коштує і містить в своєму складі цемент і гашене вапно. Такі засоби слабо стійкі до зовнішнього впливу, тому сфера застосування їх досить вузька, проте для фарбування внутрішніх мінеральних поверхонь в технічних приміщеннях цілком підійдуть.
  • Фарби акрилові є повною протилежністю попереднього матеріалу. Це справжній клондайк для дизайнерів, які можуть виконувати самі унікальні яскраві рішення, скориставшись величезною різноманітністю відтінків. Переважно такі склади наносяться на внутрішні поверхні, однак матеріал універсальний, і також підійде для обробки фасадів будь-яких будівель і приміщень.
  • Якщо необхідно виконати фарбування в приміщеннях з інтенсивними навантаженнями, чудовим варіантом буде придбання силікатних водних засобів, які є найбільш стійкими до зносу і механічних пошкоджень. Також підійдуть дані склади для виконання фасадних робіт, забезпечивши максимальну довговічність.
  • У разі необхідності обробки ванних кімнат, пралень та інших подібних приміщень з високими показниками вологості, відмінним вибором буде силіконова водоемульсіонка. Вода абсолютно не здатна проникнути всередину пофарбованої таким складом поверхні, а також виключається ризик зараження біологічними бактеріями.