Як вибрати пульт ДУ

Коли виходить з ладу пульт для телевізора, то багато людей щиро дивуються, що майже для кожної моделі пристрою виробники створюють окремий варіант пульта. Усередині бренду, звичайно ж, багато версій дистанційних аксесуарів є взаємозамінними, але не всі і не завжди. Лише фахівець може точно сказати, яка модель підійде до певного пристрою.

Необхідна інформація

Якщо необхідно придбати новий пульт ду, то ідеальним варіантом буде знання заводського номера колишнього вироби. Якщо добути таку інформацію не представляється можливим, то рекомендується мати такі дані і документи:

  • рік покупки телевізора;
  • інструкцію;
  • гарантійний талон.

Можна навіть просто принести залишки старого пульта або його фото. Коли взагалі немає ніяких даних, а новий пульт дуже потрібен, можна спробувати визначити сумісність пристрою просто шляхом підбору. Для цього досить позичити у друзів, знайомих, родичів або сусідів пульт і спробувати з його допомогою управляти своїм телевізором.

Трапляється, що пристрої різних марок і моделей складаються з аналогічних мікросхем і містять схожий набір команд. Однак все ж краще дізнатися точну марку свого телевізора і вже по ній підібрати відповідний пульт.

Чи варто вибрати універсальний пульт?

Відсутність інформації про модель телевізора ні в якому разі не позбавить вас можливості підібрати аксесуар ду. Тільки він буде універсальним. Виробники такої продукції випускають не тільки універсальні пристрої, але також вироби для певних торгових марок, так що вибір буде простим. Функціонал найдешевших моделей, як правило, простий і зрозумілий. Немає ніяких зайвих кнопок.

Якщо вибрати варіант дорожче, то у нього буде більш якісний пластик, з'являться такі функції, як підсвічування кнопок і можливість управління декількома пристроями. Зросте дальність зв'язку.

Незважаючи на привабливість універсального пристрою, все ж найкраще дізнатися точну марку свого телевізора і по даній інформації підібрати потрібний аксесуар. Дуже великий асортимент пультів ду і низькі ціни можна знайти в інтернет-магазині «Сервіс-Маркет». На сайті можна знайти і інші необхідні деталі для різної побутової техніки. Якщо в наявності чогось немає, то завжди можна замовити.

Зараз дуже швидко можна в онлайн режимі підібрати пульт для телевізора і отримати його вже через кілька днів. Проблеми з вибором зможуть взяти на себе професійні консультанти. Ризик відсутній, тому що виріб, який не підійшов,  завжди можна повернути назад.