Психологія кольору дитини: на замітку для кожної матусі від EVA Blog 

Напевно, всі батьки помічали таку закономірність: якщо дитина вибрала в улюбленці один колір, то буде вибирати абсолютно все в цьому ж відтінку. Можна сказати, що це просто період дорослішання такий. Почасти це буде правдою, але насправді діти на інстинктивному рівні тягнуться к кольорам, які приємніші і близькі їм. 
Якщо застосовувати базові принципи психології кольору, то можна злегка впливати на настрій дитини

Серед сучасних батьків стала популярною психологія кольору для дітей, яка допомагає впливати на розвиток малюків. EVA Blog розповідає, які відтінки і як саме впливають на дитину.

ТОП найсприятливіших кольорів для дітей 

Звичайно, колір — не єдиний фактор, який бере участь у розвитку малюків, але не менш важливий. Розглянемо найпопулярніші відтінки: 

  • білий — вважається нейтральним, тому що не здатний викликати сильних негативних і позитивних емоцій; 
  • блакитний — приносить заспокоєння, ідеальний для оформлення дитячої хлопчикові; 
  • зелений — колір життя, допомагає розслабитися і заспокоїтися, ідеальний для малюків, які занадто буйні і активні; 
  • рожевий — дивним чином налаштовує на творчість, паралельно заспокоюючи і підвищуючи настрій; 
  • червоний — запалює і провокує інтерес, викликає апетит і рухливість, тому розворушить навіть найспокійніших дітей; 
  • жовтий — зігріває і заспокоює, ідеальний для боротьби з осінньою нудьгою. 

Якщо застосовувати базові принципи психології кольору, то можна злегка впливати на настрій дитини. Одні відтінки будуть заспокоювати, інші — бадьорити. Відповідно, різні кольори потрібно використовувати для зони відпочинку та ігор. 

Тут ще треба враховувати темперамент малюків. Наприклад, якщо дитя спокійне, то не варто обмежуватися в яскравих кольорах, а ось якщо, навпаки, занадто активне, то краще придивитися до більш спокійних тонів. 

Всі звикли в міжсезоння віддавати перевагу нейтральним відтінкам, однак, навпаки, потрібно додати яскравих кольорів в сірі будні. А ось піжаму краще вибирати спокійного відтінку, щоб підготуватися до сну. Беріть на озброєння ці знання, експериментуйте і спостерігайте за змінами в поведінці малюка.