Чому моя клавіатура ноутбука не працює?

Без працюючої клавіатури ваш ноутбук ні до чого. Для ноутбуків - це велика проблема, оскільки ви не можете просто поміняти клавіатуру.

Чому клавіатура ноутбука перестала працювати

Зазвичай існує чотири причини, чому клавіатура вашого ноутбука перестала працювати. Кожна причина має своє власне виправлення.

  1. Поганий драйвер обладнання.
  2. Бруд і пил.
  3. Погане з'єднання.
  4. Неправильні регіональні налаштування.

Як ви могли помітити, дві з цих проблем легко вирішити, тоді як інші дві вимагають трохи більше роботи. Щоб ще більше ускладнити ситуацію, будь-які ремонтні дії, що вимагають відкриття ноутбука, будуть відрізнятися залежно від виробника.

1. Замініть несправну клавіатуру ноутбука

Якщо клавіатура фізично пошкоджена або від'єднана від материнської плати (можливо, через удар), вам доведеться відкласти трохи часу, щоб вийняти компонент із ноутбука, або перевстановити підключення, або взагалі замінити клавіатуру.

Після вилучення клавіатури ви зможете перевірити її серійний номер. Введіть це у любий інтернет-магазин. Але якщо ви не хочете розбирати свій ноутбук, щоб дізнатися парт номер клавіатури, ви можете вибрати свою модель ноутбука, на таких платформах як zeto.ua, де все за вас зробить сайт. Вам покажуть доступні клавіатури до вибраного вашого ноутбука.

2. Оновлення або відкат драйверів клавіатури ноутбука

Найпростіший спосіб впоратися з клавіатурою ноутбука, яка не працюватиме — оновити драйвер.

Для цього натисніть кнопку Пуск і введіть диспетчер пристроїв. Значок диспетчера пристроїв з’явиться в результатах, тож натисніть це. Переглядайте список пристроїв, доки не побачите клавіатури, а потім розширюйте список. Клацніть правою кнопкою миші на клавіатурному пристрої (зазвичай це стандартна клавіатура PS / 2 ) і виберіть Властивості> Драйвер.

Натисніть Оновити драйвер і почекайте, поки Windows знайде новий драйвер і встановить його.

3. Що робити, якщо клавіші клавіатури не працює?

Якщо у вас виникають труднощі з тим, що певні клавіші не працюють, це може бути пов’язано з вашими мовними налаштуваннями. Після того, як ви встановили, що проблема не в апаратному забезпеченні, це перше, що слід перевірити.

Щоб перевірити, відкрийте текстовий редактор і натисніть відповідну клавішу. Якщо це неправильний символ, то проблема майже напевно пов’язана з налаштуваннями мови.

Вам потрібно буде переналаштувати регіональні параметри відповідно до клавіатури. У Windows 10 зробіть це, натиснувши Windows + I та вибравши Час та мова > Регіон та мова. Натисніть Додати мову та виберіть правильний параметр для клавіатури.

Натисніть "Далі", потім "Встановити" і почекайте деякий час, поки мова встановлена. На екрані регіону і мови, використовуйте Мови меню, що показують вам, щоб вибрати нову мову.