Молочні суміші для дітей — види та як вдало вибрати

Молочні суміші для дітей — види та як вдало вибрати

Ідеальним харчуванням для немовляти є материнське молоко. Однак не завжди є можливість природним шляхом вигодовувати дитину. Бувають різні причини, та новонароджене дитя не може чекати, йому необхідне регулярне харчування. Тому існує спеціальна дитяча суміш, що може допомогти, якщо материнського молока не вистачає. 

Основні види

Існують сухі та рідкі молочні суміші. В свою чергу, вони розподіляються на:

  • Максимально наближені до складу материнського молока. Вони призначаються для діток від народження і до 6 місяців життя та мають маркування "1".  Серед виробників даної суміші, користується популярністю компанія ХIПП, бо випускає якісний продукт.
  • Менш наближені до складу материнського молока. Вони призначаються для малюків від  6 місяців життя та мають маркування “2”. В складі білку таких сумішей переважає казеїн. Також до таких сумішей відносяться деякі суміші для дітей з народження, але з недостатньо адаптованим складом.
  • Лікувальні — для дітей, що мають порушення з боку шлунково-кишкової системи, або мають схильність до алергії, або не сприймають лактозу тощо.

Як вибирати?

Самостійне використання молочної суміші для годування немовляти, без консультації з лікарем, може мати негативні наслідки. Перш ніж прийняти рішення, варто поговорити з фахівцем, а ще звернути увагу на такі нюанси:

  • Індивідуальні особливості розвитку та харчування малюка. Неправильна суміш може погіршити стан. Тому важливо отримати консультацію лікаря.
  • Період адаптації організму дитини. Для того, щоб нове харчування організм почав нормально сприймати, потрібен час і правильне дозування. Не варто часто змінювати суміші без нагальної потреби.
  • Вік дитини. На кожному етапі розвитку організму необхідно різний склад поживних речовин та домішок. Для того, щоб не переплутати суміші, вони мають спеціальне маркування — 1, 2, 3, 4.  
  • Основний склад. Практично всі суміші мають збалансований склад, та деякі містять більше пробіотиків чи інших активних домішок. 
  • Термін придатності. Відкриту коробку з сумішшю можна тримати кілька тижнів. Готове харчування — не довше години. Все, що дитина не доїдає, варто викидати.
  • На вибір харчування для малюка, в першу чергу, впливає фахівець, який може рекомендувати правильну суміш і визначити доцільність її використання.