Мікрокредити стали сучасним трендом: експерти назвали причини та переваги швидких кредитів

Мікрокредити стали сучасним трендом: експерти назвали причини та переваги швидких кредитів.

Характерною рисою сьогодення (а сформувалася вона в тому числі й під впливом карантинних коронавірусних обмежень) є, на жаль, скорочення кількості робочих місць та часткове зниження рівня життя громадян. Невисокі зарплати змушують українців шукати додаткові джерела прибутку, а у випадку виникнення непередбачуваних ситуацій - звертатися за позикою. Щоб отримати кредит в банку, потрібно зібрати немалу кількість документів та витратити декілька днів. Тому, якщо гроші, образно кажучи, потрібні “на вчора”, виручає звернення в мікрофінансову компанію.

Які категорії громадян і в яких випадках найчастіше звертаються до МФО

Наше життя надзвичайно непередбачуване, екстрена ситуація, вирішення якої вимагає незапланованих витрат, завжди виникає в найбільш неочікуваний момент. Фінансові проблеми часто виникають у зв'язку з хворобою або необхідністю термінового ремонту автомобіля, побутової техніки. Бувають ситуації, коли людина придбала дорогу річ або їздила на відпочинок, і їй не вистачає грошей до наступної зарплати.

Згідно з даними інформаційно-довідкового сервісу tkcredit.kiev.ua, онлайн-кредити на карту найчастіше оформляють громадяни працездатного віку, серед них є студенти, домогосподарки, люди, які не мають постійного джерела прибутку, ті, хто працює неповний робочий день. За короткотерміновими позиками звертаються також люди, які заробляють цілком достатньо, але сплачують банківські кредити (на квартиру, авто, електроніку, меблі), тому в окремі періоди їм потрібні додаткові кошти. Беруть позики, хоча й нечасто, і пенсіонери, якщо не вистачає на придбання ліків чи оплату комунальних послуг.

Чому громадяни обирають небанківські компанії

Не секрет, що відсоткові ставки на швидкий кредит зазвичай досить значні, за винятком першої позики, яку у багатьох МФО, як-от Miloan, CreditPlus, Credit 7, AlexCredit, можна оформити під 0,01%. Але українці продовжують вирішувати свої фінансові проблеми, обираючи кредитування в небанківських установах. По-перше, тут простіше отримати потрібну суму: оформити договір й отримати гроші на карту можна в онлайн-режимі, як і повернути борг. По-друге, заявки приймаються цілодобово, сім днів на тиждень, а їх схвалення зазвичай триває не більше ніж годину. По-третє, МФО для оформлення позики вимагають мінімальний пакет документів.

До переваг кредитування в мікрофінансовій компанії також належать:

  • позику може взяти будь-який повнолітній громадянин (навіть якщо він офіційно не працює);
  • відсутність вимоги надати довідку про доходи;
  • не потрібна застава і поручителі;
  • можна отримати гроші в борг, маючи погану кредитну історію.

Не менш важливою є можливість пролонгації кредиту без нарахування пені та штрафів, при умові сплати позичальником процентів.