Водяні тепловентилятори: конструкція, сфери і переваги використання

Водяні тепловентилятори (повітряно-опалювальні агрегати) - це один з найбільш ефективних і економічних способів опалення приміщень великого обсягу. Крім безпосередньо обігріву, вони сприяють зменшенню перепаду температур в різних точках приміщення. Вирівнювання температури в приміщенні дозволяє істотно знизити витрати на підтримку комфортних умов.

Водяні тепловентилятори рідко використовуються в квартирах, так як вимагають втручання в систему опалення. А ось на промислових об'єктах, де потрібно обігрівати велику площу, такий тип опалення дуже популярний. Статичні нагрівачі, навіть якщо швидко виходять на робочу температуру, довго поширюють тепло, а водяні тепловентилятори за допомогою лопатей швидко женуть нагріте повітря по приміщенню.

На сайті офіційного дилера VTS по водяним тепловентиляторам Volcano https://vts-volcano.com.ua/ ви зможете ознайомитись з перевагами обладнання саме від цього виробника, а також обрати модель, що максимально відповідає саме вашим потребам.

Конструктивні особливості

Водяний тепловентилятор - це опалювальний пристрій, що дозволяє рівномірно нагрівати повітря в приміщенні і швидко розподіляти його у всіх площинах. Для цього використовується трубчастий радіатор і вентилятор. Така комплектація забезпечує високу ефективність системи, оскільки нагріте повітря швидко переміщається завдяки вентилятору, наповнюючи найдальші куточки кімнати.

В результаті від електромережі живиться тільки вентилятор, а це дуже вигідно в плані економії коштів на оплату рахунків за електрику. Гаряча вода в процесі обігріву кімнати надходить із системи водопостачання, тому ви економите час, витрачений на обігрів приміщення, і скорочуєте витрати на опалення.

Переваги водяних тепловентиляторів, і застереження щодо експлуатації

Кожен тип обігрівачів має своє призначення, свої плюси і мінуси, і водяні вентилятори не виняток. Вони мають ряд переваг щодо інших нагрівачів:

  • Зменшення витрат. Тепловентилятори витрачають на обігрів набагато менше електроенергії, ніж інші види. Обігрів здійснюється системою опалення або котлом, які вже і так нагрівають приміщення, тому не вимагає додаткових витрат. Такі вентилятори - один із самих економічних способів обігріву.
  • Раціональне поширення тепла. Повітря від класичного нагрівача піднімається вгору, а водяний тепловентилятор проганяє повітря горизонтально і зігріває нижні шари повітряних мас.
  • Потужність вентилятора висока і дозволяє здійснювати ефективний обігрів. Датчик температури при досягненні необхідного значення автоматично відключається і вентилятор не працює вхолосту.
  • Невибагливість. Водяний тепловентилятор не потребує будь-якого регулярного обслуговування. При цьому, термін його роботи розрахований на 15 і більше років.
  • Безпека. Такий тип нагрівача має захист від перегріву. Їх можна встановлювати в приміщеннях з підвищеною вологістю - підвалах, цоколі, басейнах, автомийках. Завдяки тому, що їх прибирають в захисний короб, обпектися об водяний тепловентилятор практично неможливо, що дозволяє використовувати їх в приміщеннях, де перебувають діти.

Так як робота водяних вентиляторів нерозривно пов'язана з системою опалення, переважна частина застережень, і недоліків пов'язана саме з цим.

  • Неможливість використання вентиляторів при відсутності опалення. Особливо це важливо для будинків з централізованою системою восени і навесні, в період, коли на вулиці холодно, але опалення ще або вже не працює. 
  • При аварії тепломереж відключається і цей тип нагрівачів.
  • Шум. Як би не старалися виробники, зробити безшумний вентилятор поки не вийшло.