Особливості вивозу будівельного сміття

В процесі будівництва будь-якого об'єкта утворюється велика кількість сміття, яке, відповідно до встановлених сучасним законодавством вимог, повинно вивозитися за певними правилами.

Цей етап - один з найважливіших, і планувати його слід заздалегідь, щоб не затягувати здачу результату роботи замовнику. Правильніше за все буде відразу ж довірити цю відповідальну і важку роботу досвідченій команді кваліфікованих фахівців, а для цього потрібно лише перейти на сторінку 300x, тут ви знайдете багато пропозицій по вивозу будівельного сміття, а також інші будівельні оголошення по різним регіонам України.   

Категорії будівельного сміття

Цей вид сміття поділяється на різні категорії і залежить від розміру. Вивіз сміття здійснюється незалежно від цього показника, тільки упаковувати його доведеться по-різному.

Великі фрагменти відкладаються в сторону, а середні і дрібні засипають в мішки. Будівельне сміття належить до четвертого і п'ятого класу небезпеки. Це категорія тих відходів, які мінімально шкідливі і не засмічують екологічну обстановку. В крайньому випадку, виділяються в повітря гази, луги або солі.

Складувати його не можна, вивезення сміття повинно здійснюватися в міру накопичення. Перш ніж фахівці приїдуть на об'єкт, щоб вивезти будівельне сміття, необхідно до цього процесу підготуватися.

Вимоги до збору будівельного сміття

Воно повинне бути упакованим в спеціальні мішки або поміщений в контейнери, щоб не поширюватися по прилеглій території. Також існують наступні вимоги:

  • не можна викидати відходи після ремонту через пристосування, призначені для твердих побутових відходів - наприклад, сміттєпроводи;
  • неприпустимо самостійно вивозити відходи на загальний смітник: для будівельних відходів є спеціальні полігони і сміттєпереробні заводи;
  • якщо йде ремонт в приватній оселі, вивезення сміття з квартири повинне здійснюватися в спеціально відведені для цього місця на прибудинковій території або в контейнери.

Що потрібно знати про особливості утилізації та вивезення будівельного сміття

Після завершення ремонту в приватних домоволодіннях і офісах, згідно з чинним законодавством, громадяни зобов'язані своїми силами здійснювати вантажні роботи та вивезення: великогабаритного вантажу (старих дверей, сантехніки, труб і арматури), будівельного сміття (бетону , штукатурки, битої цегли і т.д.). Щоб уникнути накладення адміністративного стягнення, здійснити транспортування сміття мешканці зобов'язані в максимально короткі терміни.

Утилізація будівельних залишків передбачає наявність спецперепусток для в'їзду на полігони і міські звалища для зберігання відходів. На плечі громадян лягають і інші проблеми, такі як пошук спецтранспорту (самоскидів, навантажувачів і т.д.) і різноробочих, які здійснять навантаження сміття у відповідності з усіма санітарно-епідеміологічними вимогами. Тому оптимальним вирішенням цієї проблеми є оформлення договору на оренду вантажних машин, а також найм вантажників-професіоналів, які нададуть кваліфіковану допомогу в навантаженні будівельного сміття.