Історія та особливості спортивного взуття для молоді Vans

У 1966 році у провінційному каліфорнійському місті був відкритий невеличкий магазин, де клієнтам пропонувалось спортивне взуття, яке згодом стало популярним у різних куточках світу. Зараз українські поціновувачі зручних та стильних кросівок і кедів можуть у тому числі придбати взуття Vans в Києві, обрати кілька моделей з солідного асортименту. Потім неодмінно захочеться повернутись та оновити взуттєвий гардероб. Заглибимось детальніше в історію запуску бренду та причини визнання продукції молодою аудиторією і не тільки.

Початкові ідеї

Два брати, які з юних років допомагали матері-швеї на взуттєвому виробництві, скооперувались з двома іншими бізнесменами-початківцями. Результатом стало заснування компанії зі складною назвою Van Doren Rubber Company. Була введена нетипова концепція: зранку клієнти замовляли товар з індивідуальним дизайном, а ввечері забрати ексклюзивну взуттєву пару. На вітрині стояли макети, які можна оформити за власними побажаннями. Вимовити довгу назву було проблематично, клієнти скоротили найменування бренду до лаконічного «Vans». Через 10 років про нього знала уся Каліфорнія, а далі було розширення горизонтів, хоча не обійшлось без важких реорганізаційних процедур після стрімкого злету.

Що виробляється на теперішній час

Окрім кедів та кросівок, на яких робиться основний акцент, бренд Vans випускає іншу продукцію, що має незмінно великий попит. Серед популярних товарів можна виділити:

  • рюкзаки;
  • кепки
  • кофти;
  • футболки;
  • шорти;
  • штани;
  • шкарпетки.

Компанія SneakerStudio пропонує широкий вибір взуття марки Vans, а також моделі інших відомих брендів, серед яких є Adidas, Reebok, Nike, Puma та інші. Також доступні одяг й аксесуари. Кожен знайде для себе продукцію на різні випадки життя, яка допоможе сформувати імідж та підкреслити стиль.

Якості взуття, що стали приводом для швидкого розвитку

Культовою продукцією залишається спортивне взуття, більше ніж півстоліття воно викликає захват у представників різних субкультур. Свобода дизайну дуже імпонувала молоді. Також скейтери полюбили зручні кеди за вулканізовану підошву – знахідку, що дозволяла зберігати маневровість на дошці та одночасно забезпечувала чудове зчеплення з поверхнею.

Унікальні характеристики підошви досягаються завдяки двоетапній вулканізації. На першому етапі матеріал проходить температурне навантаження і спресовується. На другому виконується обробка парою. Після таких процесів конструкція стає еластичною та міцною. Синтетика (нейлон та інші матеріали) не витримують значних температур, тому верхня частина взуття Vans виготовляється із замші та текстилю, стійких до температур. У підсумку з’являються моделі, які чудово підходять і молоді, і представникам інших поколінь.