Металоконструкції в сучасному будівництві

На сьогоднішній день існує багато різних типів будівництва з різними характеристиками, перевагами та використанням. До їх групи входять, в тому числі, і конструкції на основі сталі.

Вони характеризуються дуже високою стійкістю до різних несприятливих факторів, таких як:

  • механічні пошкодження,
  • шкідливий вплив води,
  • вплив хімікатів,
  • екстремально низькі або високі температури.

В сьогоднішній статті ми дізнаємося більше про металоконструкції, тим більше, що їх можна зустріти практично на кожному етапі. А по посиланню Металлургия и металлоконструкции любой сложности ви дізнаєтесь про діяльність компанії "НВП Укрінмаш", яка на вигіднихумовах пропонує любої складності надійні, функціональні металоконструкції для будівельної, металургійної, машинобудівної, енергетичної, сільськогосподарської і інших галузей народного господарства.

Що таке металоконструкції?

Під металоконструкціями зазвичай розуміють будівлі і споруди, в яких основні несучі елементи виконані зі сталі. Цей матеріал відрізняється високою несучою здатністю і стійкістю до різних навантажень і несприятливих факторів.

Конструкції цього типу дуже популярні і широко використовуються, в основному, в промисловому будівництві. Системи на основі сталевих каркасів і елементів - прекрасна альтернатива цегляним будівлям, які менш гнучкі у використанні, а їх будівництво тягне за собою набагато більш високі витрати.

Найважливіші характеристики металоконструкцій

Різні типи металоконструкцій в промисловому будівництві найчастіше виготовляють з холодногнутого або гарячекатаного профілю. Найчастіше їх роблять з таких елементів, як колони, балки, прогони і ригелі.

Незважаючи на значну легкість, такі конструкції дуже міцні і стійкі до багатьох несприятливих факторів. Крім того, всі елементи металоконструкцій захищені від шкідливого впливу корозії, тому їх використання в складних, різноманітних погодних умов не призведе до пошкодження. Перевага цих конструкцій в тому, що при їх виробництві використовуються сучасні технологічні рішення. В результаті вони можуть відповідати різним вимогам довговічності,
безпеки і можуть використовуватися для безлічі різних застосувань.

Металоконструкції і їх переваги

Велика кількість промислових об'єктів мають конструкції на основі стальних елементів. Ці рішення мають багато цікавих переваг. У їх групу, безумовно, входить висока гнучкість з точки зору застосування, а також швидкий час реалізації.

Також не слід забувати про відносно невисоку вартість таких конструкцій в порівнянні з конструкціями з цегли, чи інших будматеріалів.

Безсумнівним плюсом такого рішення є те, що металоконструкції надають безліч різних можливостей під час проектування, тому об'єкт може бути адаптований до індивідуальних потреб і вимог користувача і до типу діяльності, яка буде проводитися в ньому.

Крім того, варто відзначити, що модульна структура таких будівель дозволяє розширення і численні модифікації створюваних об'єктів. Конструкції на основі сталі можна розбирати і збирати заново, тому при необхідності не виникає серйозних проблем з їх переміщенням в інші місця. Відсутність необхідності в використанні внутрішніх опор - ще одна перевага подібних конструкцій, які відрізняються великим прольотом і можливістю максимального використання простору. 

Металоконструкції також використовуються в якості каркаса наметів. Вони часто мають алюмінієві рами, але в разі цілорічних залів, використовуваних також взимку, вони мають рами з міцної сталі. Варто додати, що такі конструкції також використовуються як каркасів в приватних будинках, багатоповерхівках і навіть підвісних мостах.