Іноземна мова по Skype з носієм: переваги та особливості занять

Статистичні дані та соціологічні опитування стверджують, що кількість бажаючих займатися з носієм мови збільшується щодня. Чому уроки з носіями іноземної мови стали настільки популярними і затребуваними?

Фахівці стверджують, що заняття з носіями - це незабутній досвід і враження від спілкування з людиною, яка допоможе вам зробити англійську, німецьку, іспанську та інші мови такими же рідним, як і українську. Але чи так це?

Безперечно, а тим більше якщо скористаєтесь чудовими пропозиціями компанії SkyLingua, що пропонує послуги Іспанська з носієм в Скайпі. За допомогою безкоштовної програми скайп, ви можете займатися з носіями з Іспанії, Колумбії, інших країн не виходячи з дому, працюючи на комп'ютері або телефоні.

Ви навчитеся висловлювати свої думки, описувати, уточнювати, давати визначення, наводити приклади, задавати питання, цікавитися, реагувати і т.д. При цьому у вас не буде спокуси перейти на російську чи українську мову, ви будете намагатися підібрати саме іспанські слова.

Спочатку це буде нелегко, але з часом ви будете звикати мислити іспанською, а це прямий шлях до швидкого мовлення, ви все рідше будете замислюватися над перекладом слова. А ще ви будете постійно чути і слухати іноземну мову, розвивати мовну практику.

Чи ефективні заняття з носіями?

Однозначної відповіді бути не може. Все залежить індивідуально від досвіду вивчення. Якщо вам пощастило, і ваш викладач - професіонал, уроки з носієм не лише виправдають ваші очікування, але і залишаться в пам'яті як незабутній експеримент.

Давайте розглянемо, чому заняття з носіями-професіоналами вважаються ефективними.

Природне місце для вивчення іноземної мови

Навчання з носієм засноване на бесперекладному методі вивчення. Іншими словами, уроки з носієм забезпечують повне занурення в іноземномовне середовище, тобто мова вивчається природним шляхом, як вчать діти.

Досвідчений носій спробує перефразувати, пояснити іншими словами або підбере іншу конструкцію, якщо ви щось не зрозуміли.

Більшість носіїв не знають української чи російської мови, а значить, вони не будуть перекладати те, що ви не зрозуміли. Те ж саме потрібно і від вас - для того, щоб відповісти, вам потрібно буде обходитися лише іноземними словами, вам потрібно задавати питання і просити пояснити англійською то, що вам незрозуміло.

Позбавлення від мовного бар'єру вже на першому уроці

Іноземна мова з носієм сприяють швидшому зняттю мовного бар'єру. Через неможливість здійснювати діалог українською, у вас буде більше шансів навчитися викручуватися з будь-якої ситуації.

Багато хто навіть добре володіють англійською, німецькою, чи іспанською дуже хвилюються, а чи зрозуміє їх іноземець? Заняття з носієм дозволять вам на практиці перевіряти і переконуватися в правильності сказаного.

Отримавши схвальну реакцію і відкоригувавши всі помилки, ви будете упевнені в своїх здібностях, почуття, що вас розуміють. Згодом у вас з'явиться відчуття, що ви прожили за кордоном.

Корекція вимови з перших рук

Заняття з носіями значно покращують вимову. Це такий тонкий, але вагомий аргумент. Можна визубрити слова, навчитися складати прийменники і видавати цілі монологи з виключно російським акцентом, не звертаючи уваги на міжзубні звуки, довготу голосних і всі інші тонкощі тієї чи іншої іноземної мови.

Багато наших викладачів переходять на пояснення рідною мовою, деколи в поспіху вимовляють невірно деякі звуки. Тут же людина апріорі володіє однією системою звуків і напевно буде вимовляти все вірно, а якщо і скаже щось по-іншому або нечітко, значить, і ви в швидкої мови з упевненістю можете робити те ж саме, тільки при цьому будете звучати природно і розкуто. Звичайно ж, за умови, що носій - грамотний і кваліфікований.

Тільки жива граматика

Іноземна мова з носієм вчить практичному застосуванню граматики. Багато студентів не люблять вчити напам'ять граматичні правила, вважаючи це теорією, далекій від практики.

Native speaker воліє відразу ж ілюструвати граматичне явище в конкретних прикладах і спонукати вас застосовувати його в своїх висловлюваннях, доводячи його до автоматизму.

Суперсучасний мовний лексикон 

Заняття з носіями збагачують ваш словниковий запас. Будь-який носій говорить на сучасній повсякденній мові. Без сумніву, ця мова відрізняється від класичної, з якою ми знайомі по книгах, підручниках і відеокурсу. Носій поповнить ваш вокабуляр розмовними зворотами, ідіомами, приказками та сленгом.

Але розмовна мова не обмежується сленгом і модними словами, вона просякнута культурною спадщиною: прислів'ями, приказками, афоризмами, цитатами, фразами з фільмів, пісень, книг.

Якщо ідіоми і кліше може вивчити практично будь-який україно чи російськомовний викладач, то культурні реалії доступні лише носію мови, і тільки він зможе пояснити, яких слів слід уникати, щоб не викликати небажаних асоціацій.

Заняття іноземної мови з носієм по скайпу - це відмінна розмовна практика, яку так легко реалізувати зараз, не виїжджаючи за межі країни.