Сухі корми для собак — рекомендації щодо правильного вибору

Харчування наших домашніх улюбленців — дуже важлива складова догляду за ними. Важливо, щоб собаки отримували всі необхідні поживні речовини та мікроелементи. Тоді цуценята чи дорослі пси будуть себе гарно почувати, правильно розвиватимуться, будуть здоровими. Купувати якісні сухі корми для собак існує можливість в інтернеті, зокрема, в зоомагазині Бегемот.

Існуючі класи собачих кормів

Розрізняється харчування для собак за класами:

  • Економ — характерна риса, це максимальна доступність. Зазвичай такий корм виготовляється з сої, а складова тваринного походження добувається з відходів переробки птиці чи ВРХ. Для поліпшення апетиту у собак, додається сіль і цукор. При регулярному вживанні, у псів можуть розвиватись різні захворювання чи харчові розлади, бо корми часто не відповідають основним потребам.
  • Преміум — має набагато кращий склад, ніж попередній. Він збалансований і підходить для регулярного споживання. Але корми преміум класу необхідно ретельно вибирати, бо не завжди вони високої якості.
  • Супер преміум — оптимальний варіант для збалансованого харчування домашнього улюбленця. В складі присутні всі необхідні поживні речовини, вітаміни та мінерали. Як правило, в кормах супер преміум класу немає шкідливих домішок, вони повністю безпечні, та підходять для регулярного споживання. 
  • Холістік — такі корми виготовлені із натуральних складників. Вони не заборонені навіть людям. Не містять підсилювачів смаку та консервантів. Збалансований вміст м’яса, овочів та фруктів відповідає стандартам харчування собак.

Також собачі корми можуть мати різне призначення. Наприклад, для повсякденного вжитку, спеціалізовані чи лікувальні. Спеціалізовані та лікувальні використовуються, коли необхідно коригувати якісь проблеми зі здоров’ям у домашніх вихованців. В зоомагазинах https://zoodom.kiev.ua/ru/pl-sobaki_pitanie_sukhoi_korm/al-brend__acana-sobaki продаються корми різних виробників, вони можуть відрізнятись за складом та якістю, тож перед тим як придбати, важливо поговорити з консультантами.

Кілька порад щодо вибору

Експерти рекомендують, при виборі сухих кормів враховувати наступні нюанси:

  • Вік, розмір, породу собаки. В різному віці потрібні не однаковий набір поживних речовин, щось має бути збільшено, щось менше. Те саме для собак різних порід та розмірів. Тому треба підбирати індивідуально для кожної тваринки.
  • Краще зупиняти свій вибір на більш дорогих кормах з правильно підібраними інгредієнтами. В складі не повинно бути ніяких зайвих домішок, консервантів, солі та цукру.
  • Перед тим, як годувати собаку кормами, слід вивчити інструкцію і дотримуватись її. Якщо тваринка вперше пробує новий корм, то давати треба невеликими порціями і спостерігати за її станом. В разі негативної реакції відмінити таке харчування.

Знайти ідеальні корми собаці не складно, якщо знати її потреби. При виникненні труднощів з вибором, варто порадитись із фахівцем.