Розміщуємо садові фігури по фен-шуй

Правильно оформлений навколишній простір допомагає налагодити зв'язок з енергетичними силами, гармонізувати внутрішній стан, залучити удачу, щастя, гроші, любов і успіх.

Сьогодні ж ми розповімо про ще більш цікаві і дієві елементи фен-шуй, які не просто стануть яскравим акцентом в дизайні садової ділянки, але і допоможуть залучити потужну енергію в усі сфери життя.

Садові фігури і 5 стихій по фен-шуй

При створенні декору саду дуже важливо приділити увагу зонам, які відповідають за кожну зі стихій, до яких відносяться: вода, земля, метал, дерево і вогонь. Потрібно розуміти, що в буквальному сенсі це не означає наявність на ділянці, наприклад, багаття або озера - їх цілком можна замінити відповідними садовими декоративними фігурами або статуетками для дачі. Найголовніше - всі предмети повинні бути розташовані правильно з урахуванням кожної стихії і доповнювати один одного.

Як правильно розставити садові фігури? Перш за все, варто визначитися на чому потрібно зробити основний упор і тільки після цього продумувати варіанти покупок цих аксесуарів. А вигідно замовити оригінальні фігурки для саду ви зможете на сайті unionceramic.biz 

У північній частині бажано оформити зону для відпочинку з використанням фонтану або водопаду. Прекрасно, якщо в цій частині вже є якась водойма і тоді можна купити фонтан для ставка або міні-водоспад. Це стане хорошим рішенням для фрілансерів, художників, письменників і всіх тих, хто прагне домогтися успіхів, працюючи прямо у себе вдома.

У південній стороні розміщується все, що пов'язано з роботою і хобі, тому що саме тут знаходиться зона успіху і слави. Тут, знову ж таки, можуть бути скляні столики (для офісних співробітників), садові фігури хижих тварин (для керівників), фрукти і овочі (для фермерів) та ін. Тобто, підійде все те, що допомагає в роботі і символізує підкорення нових вершин.

У східній частині розміщується все, що пов'язано з відпочинком, комфортом і красою. Тут можна розташувати невеликий басейн і доповнити його підставками для квітів, фігурками тварин і птахів, дачними фонтанами. У західній частині завжди розташована дитяча зона і тому тут будуть доречні казкові персонажі, веселі комахи і тварини, фігурки дітей.

Найпоширеніші садові фігури і що вони означають по фен-шуй

  • Глечик (може бути представлений як фонтаном або водоспадом, так і просто у вигляді якоїсь садової фігури) є легендарним талісманом для залучення грошей. Крім того, він допоможе пройти вгору по кар'єрних сходах, домогтися успіхів у соціальній сфері.
  • Млин також допомагає у вирішенні фінансових питань. Для залучення грошей найкраще купити садову фігуру вітряка з 4-ма лопатями - така модель стане символом достатку, подолання перешкод, досягнення високих цілей. Її можна встановлювати практично в будь-якому місці ділянки, і всюди вона займе гідне місце в якості декору саду і символу достатку. Але якщо це водяний млин, то для неї бажано знайти місце подалі від будинку, щоб не витікала енергія.
  • Ангел символізує невидимий світ, тонкі матерії, просвітлення і світло. Такі садові фігури купити потрібно творчим людям для залучення натхнення і Музи. Крім цього, вони стануть потужним захистом від будь-яких злих помислів і підступних задумів. І, звичайно, допоможуть знайти кохання.
  • Хотей (Бог, що сміється) - це не просто веселощі, щастя, відмінний настрій і радість, як вважають багато любителів садових скульптур. Це ще й потужний талісман для чоловіків, що підсилює енергію і дає їм силу. Хотей користується величезним попитом в будь-якому вигляді за рахунок своєї потужної енергетики, а якщо він представлений в якості підставки для квітів, то зможе прикрасити собою будь-який простір.
  • Садова фігура гнома не така однозначна, як попередні. Ця міфічна сутність любить поглинати енергію, і тому деякі люди його побоюються. Проте, якщо в домі панує злагода і спокій, а сад чистий, доглянутий, в ньому часто збираються люди з хорошим настроєм, то він допоможе утримати позитив і навіть збільшити його. Якщо ж прийшли непрохані гості або люди з поганими намірами, то гном зробить все, щоб вони скоріше пішли (в хід підуть безглузді падіння, яке розбилося гуртка, несподіваний вітер). В саду він, як домовик в будинку, стане надійним охоронцем і захистом від неприємностей.