Ліпосакція: міфи і реальність

Схуднути «тут і зараз», не виснажуючи себе дієтою та тренажерами? Вам допоможе методика ліпосакції. Це не зовсім операція, хоча виконує її пластичний хірург, але і не косметична процедура, після якої можна відправитися на вечірку.

Ліпосакція - процедура з видалення жирової тканини - вже давно не є привілеєм багатих і відомих людей. Вона доступна майже кожному, хто хоче скоректувати фігуру, і популярна серед як жінок, так і чоловіків. І якщо вам потрібна хороша клініка, де роблять цю та інші ефективні безпечні пластичні процедури, звертайтесь в київську "Пластичну хірургію Федорук В.І." 

Зважаючи на популярність ліпоаспірації навколо неї ходить багато розмов, а також народжуються численні міфи. Розглянемо найпоширеніші.

Ліпосакція - єдино ефективний спосіб боротьби з ожирінням. За одну процедуру «йде» близько 10 літрів жиру!

З проблемою ожиріння слід звертатися до ендокринолога, але ніяк не до хірурга. Метод ліпосакції використовується тільки для усунення вогнищевих скупчень жиру або так званих «жирових пасток». У жінок це стегна, сідниці, область колін, а також нижня частина живота. У чоловіків «пастки» розташовуються, в основному, на грудях і на животі, перетворюючи його в горезвісне «пивне черевце».

Що стосується обсягів, які можна відкачати за один раз, чим він менший, тим краще для вас. Погоджуйтеся, якщо лікар пропонує виконати ліпосакцію поетапно, і біжіть від тих, хто гарантує вам «моментальний результат». Видалення великої кількості жиру (більше 5 літрів) викликає велику крововтрату і робить процедуру не просто травматичною, але і дуже небезпечною.

Ліпосакція псує зовнішній вигляд шкіри

Згадайте, що відбувається з повітряною кулькою, коли з неї раптом випускають повітря. Така небезпека справді існує, якщо видаляється велика кількість жиру, а шкіра погано скорочується. Щоб звести цей ризик до мінімуму, можна скористатися методом ультразвукова ліпосакція, яка має виражений ефект «підтяжки».

Ліпосакцію можна робити абсолютно всім. Вона не має протипоказань, і не викликає ніяких ускладнень

Будь-який метод ліпосакції - це хірургічна операція, і вона, зрозуміло, має ряд обмежень. Так, протипоказаннями до ліпосакції є виражена артеріальна гіпертензія, атеросклеротичні кардіоваскулярні захворювання, коагулопатії, виражені порушення функції нирок і печінки. Ліпосакція не рекомендується також пацієнтам з в'ялою, нееластичною і перерастянутой шкірою, наприклад, після пологів.

Що стосується ускладнень, то вони діляться на ранні (загальні і місцеві) і віддалені, які можуть виникнути пізніше. Місцеві ускладнення, такі як порушення чутливості шкіри, сероми або гематоми, хоч і неприємні, але турбувати вас не повинні. Зазвичай вони проходять самостійно або легко піддаються корекції. Віддалені ускладнення носять, скоріше, естетичний характер. Це горби, нерівності шкіри, гіперпігментації, в'ялість або грубі рубці.

З ними боротися складно, але можливо. Найбільш небезпечними є загальні ускладнення, такі як жирова емболія, анемія, або гостра ниркова недостатність, які можуть привести до сумних наслідків. Знизити ризик подібних неприємностей можливо, якщо поставитися до майбутньої операції з усією відповідальністю. Кваліфікація хірурга плюс ваша старанність його рекомендацій - майже стовідсоткова гарантія успіху.

Ультразвукова, вакуумна, тумесцентная ліпосакції.. Вони такі різні!

Незважаючи на різноманітність способів ліпосакції, їх об'єднує єдиний принцип. Через спеціальну канюлю під тиском, який створює спеціальний апарат, з тіла віддаляються надлишки жирової тканини. Деякі методи передбачають видалення жиру не за допомогою вакууму, а спеціальним шприцом.

Якщо говорити про безпеку, найбільш оптимальним в цьому плані вважається ультразвукової спосіб. Ультразвук викликає так званий ефект кавітації, коли в жирових клітинах утворюється безліч дрібних бульбашок і вони розривають їх зсередини. Кавітація супроводжується нагріванням, жир плавиться, і відкачується дуже легко. Це дозволяє уникнути пошкодження навколишніх судин, істотно зменшує крововтрату, і не травмує шкіру, роблячи її нерівною і горбистою.

Після того, як вам відкачали «зайве», встаєте і йдете додому

Кажуть, що максимум, що може бути, так це невеликі набряки, які швидко проходять, а через місяць ви насолоджуєтеся результатом.

Після того, як операція закінчиться, вам доведеться затриматися в стаціонарі мінімум на добу - за вами буде спостерігати ваш хірург. Може піднятися температура, пересуватися буде некомфортно. Набряки і синці неминучі, вони тримаються близько трьох тижнів, потім безслідно зникають.

Важливий момент - протягом місяця після ліпосакції вам доведеться носити спеціальний компресійний білизна. Воно сприяє кращому скороченню шкіри. Що стосується результату, оцінити його ви зможете приблизно через три місяці після операції.