Тверк: історія танцю і користь занять

Динамічні рухи однією з найбільш пікантних частин жіночого тіла допомагає танцівницям стати розкутими і прокачати сексуальність. Крім того, це потужнє фітнес тренування, де основний упор направлений на роботу сідничних м'язів і стегон. В результаті такого ударного фізичного навантаження тіло підтягується і набуває бажані округлі форми.

У гонитві за красивими сідницями і стрункими ногами сучасним дівчатам зовсім не потрібно вдаватися до пластики і йти до хірурга. Домогтися бажаного результату можна за допомогою занять тверком.

Розглянемо, чи так легко освоїти цей напрям новачкам, і в чому криється користь модного танцю для організму. А на сайті https://dancedynasty.com.ua/ ви зможете прямо зараз записатися на пробне заняття по тверку і іншим стилям в київській танцювальній студії Dance Dynasty. Саме тут завдяки ефективним авторським методикам ви зможете з нуля до професійного рівня оволодіти прекрасному мистецтву танцю!  

Історія тверкінгу

Тверкінг - новий dance напрямок, в основі якого лежить рух сідницями і стегнами. Іноді його називають буті-денс (bootydance) або буті-шейк (bootyshake).

Історія виникнення тверка тісно переплітається з древніми племінними африканськими звичаями. Дівчата виконували танець з характерними сексуальними рухами, щоб привернути увагу протилежної статі. Це було своєрідним сигналом, пропозицією близькості. Якщо чоловік готовий був вступити в зв'язок з вподобаною дівчиною, то у відповідь він брав участь в танці і демонстрував схожі руху.

На початку XXI століття в Америці згадали цю забуту африканську традицію і вирішили взяти її за основу танцю. Новий напрямок отримав назву twerk. Місцевим хореографам знадобилося ціле десятиліття, щоб поставити і відпрацювати техніку. І лише потім тверк продемонстрували світу.

Громадськість довго не готова була прийняти новий напрямок, який сприймався сексуально-провокаційно і зачіпав почуття прихильників консервативної класики. Однак якщо трохи заглибитися в історію, то стане ясно, що поява і походження більшості танцювальних стилів спочатку піддавалося критиці. Наприклад, виконувати танго було неприпустимо для пристойної дами. Але поступово настільки затяті суперечки навколо тверка згасли, і зараз дівчата, які професійно володіють цим видом танцю, викликають тільки захоплення.

Тверкінг продовжує підкорювати світ. Якщо раніше жінки залучали танцями чоловіків-одноплемінників, то зараз вдаються до буті шийку для формування і підтримки гарної фігури. Хлопці також все частіше звертають увагу на буті-денс.

Танець не може існувати окремо від музики. І довгий час тверк гостро потребував відповідного інструментального супроводу. Виконувати абсолютно нові рухи під давно відомі мелодії було нецікаво. Існує думка, що для комерційного успіху музичний стиль повинен поєднувати в собі як елемент новизни, так і нагадувати те, що було раніше. Інакше публіка не зрозуміє і не прийме революційну ідею. Музика для буті денс складається з різних видів репу, характерних для деяких південних штатів.

Користь занять

Поступово новий модний танець перемістився з екранів телевізорів в зали спортивних центрів і поповнив список популярних видів тренувань. 

Заняття є потужним кардіонавантаженням, яке сприяє зміцненню серцево-судинної системи організму, поліпшенню кровообігу. Спеціальні вправи допомагають прибрати зайві сантиметри в талії і стегнах, підтягнути фігуру і поліпшити зовнішній вигляд сідниць, надавши їм пружність і округлість.

На цьому плюси занять тверком не закінчуються. Такий різновид фізнагрузки благотворно впливає на жіночий організм не тільки зовні. Рухи під час танцю є своєрідним масажем для внутрішніх органів. Це допомагає зменшити або повністю усунути менструальний біль, знизити надлишок жовчі, позбавити від целюліту.

Танцювати тверк- це ще й отримати потужний психологічний ресурс. Під час уроку жінка відпрацьовує навик володіння власним тілом і таким чином може розкріпачитися, розкрити та посилити свою сексуальність, підвищити самооцінку.

Протипоказання

Заняття тверком не вимагають якої-небудь спеціальної фізичної підготовки або комплекції. По здоров'ю є обмеження тільки для тих, хто має проблеми з хребтом і опорно-руховим апаратом.

Під час танцю йде серйозне навантаження на коліна. Ці моменти варто врахувати всім бажаючим вчитися тверку. При найменших больових відчуттях необхідно відразу ж припинити урок і негайно звернутися до лікаря. Бути пильними також потрібно, якщо після занять боляче сидіти або лежати на боці.