Причини популярності і правила вибору тактичного одягу

Мілітарі (або тактичний одяг) спочатку розроблявся для військових з урахуванням кліматичних особливостей конкретних регіонів, виду діяльності службовців. Такі аксесури відрізнялися від звичайних речей не тільки зручністю, але і зносостійкістю.

Зараз тактичний одяг користується популярністю і серед простих людей. Його з задоволенням беруть мандрівники, рибалки, мисливці і прості міські жителі, які віддають перевагу активному відпочинку.

Багато брендів, які спочатку були орієнтовані на пошитті одягу виключно для військових, поступово враховують і потреби цивільного населення. Деякі елементи екіпіровки міцно увійшли в повсякденне життя, а самі речі, які можна вигідно придбати у воєнторзі Армеец, а це широкий асортимент шапок, камуфляжних костюмів, зимових курток, сорочок, футболок, а також екіпіровки та супутніх товарів стали більш стильними та функціональними.

У чому переваги тактичного одягу

Чому речі мілітарі стали настільки популярними в цивільних колах? Перерахуємо причини високого попиту:

  • Якість. Для пошиття речей використовується більш міцна, зносостійка тканина. На етапі вибору матеріалів виробники припускають, що вони будуть використовуватися в екстремальних умовах. Компанії підбирають водонепроникні тканини, які складно проткнути або порвати першої ж гілкою, яка попалася на шляху.
  • Комфорт. Кожна річ ретельно продумується. Вона не сковує рухів, не перешкоджає активним діям, не "тріщить по швах» в разі різкого ривка. У ній можна зручно пересуватися по бездоріжжю, займатися спортом або пробиратися через густу лісову гущавину.
  • Довгий термін носіння. За рахунок якості матеріалів одяг служить набагато довше. Наприклад, тактичні штани або куртка «проживуть» в 2 або 3 рази довше, ніж їх звичайні аналоги, куплені в найближчому магазині. Крім того, одяг не боїться частих прань. Тканина не «сідає», не линяє і не деформується навіть при температурі від 60 ° C.
  • Продумані деталі. Що найважливіше в «костюмі» для рибалки або мисливця? Велика кількість кишень, петельок і інших деталей, на / в яких можна розмістити гачки, патрони, ножі та інші потрібні дрібниці. Тактична одяг розроблена так, що всі необхідні аксесуари завжди будуть під рукою.
  • Виробники використовують спеціальні тканини, наприклад, мембрану. Вона забезпечує відмінну терморегуляцію, зберігає оптимальну температуру. В костюмі з мембрани не буде холодно в суворий мороз. Влітку вона захистить від перегріву.

Єдиний недолік тактичного одягу - його ціна. Наприклад, штани або куртка коштують більше, ніж звичні аналоги в магазинах. Втім, якщо врахувати термін служби речей, економія очевидна.

Кому підходить тактичний одяг і як правильно його вибрати

«Камуфляжні» речі випускаються для жінок і чоловіків. Деякі виробники допрацьовують стандартні шаблони для рибалок, мисливців, оснащуючи їх додатковими кишенями, великими капюшонами і інші елементами. Випускається одяг переважно в коричневому, сірому, болотному, чорному тонах, «захисному» кольорі.

При виборі зверніть увагу на:

  • тип тканини. Літні речі шиють з 100% бавовни і тканин, які добре пропускають повітря, забезпечують теплообмін. Наявність великого відсотка синтетичних волокон в складі неприпустимо;
  • сезонність. Одна і та ж куртка для літа та зими не підійде. Обов'язково уточніть у менеджера сезонність речей;
  • ціну. Якісний тактичний одяг не може коштувати дешево. Якщо перед вами куртка, ціна якої є нижчою за звичайну модель з магазину, утримайтеся від покупки.
  • якщо немає можливості приміряти річ, уважно вивчіть виміри. Правильний розмір - гарантія комфорту і зручності в носінні.