Вибір сімейного лікаря

Сімейний лікар - це той, хто піклується про всю вашу сім'ю. Багато лікарів проходять навчання за фахом «медицина». Однак сімейні лікарі проходять підготовку в усіх напрямках медицини.

Вони дбають про вас як про цілісний людину на всіх етапах вашого життя, незалежно від вашого віку і статі. Це включає турботу про ваше фізичне, психічне та емоційне здоров'я. Сімейний лікар документує вашу історію здоров'я. Це допомагає їм краще зрозуміти, як приймати правильні рішення щодо вашого здоров'я. Новини Києва - інформаційний сайт про останні події столиці України повідомляє актуальную інформацію про те, як підшукати сімейного лікаря.

Ваш сімейний лікар відповідає за діагностику і лікування гострих та хронічних захворювань. Він також проводить планові медичні огляди та консультує з приводу зміни способу життя. Це допомагає запобігти проблемам зі здоров'ям до того, як вони з'являться. Якщо вам потрібна допомога фахівця, ваш сімейний лікар направить вас до спеціаліста. Він або вона допоможе координувати всі аспекти вашого догляду за власним організмом.

Шлях до поліпшення самопочуття

У кожного має бути сімейний лікар, навіть якщо у нього немає проблем зі здоров'ям. Сімейні лікарі проходять навчання з профілактичної медицини. Краще запобігти або уникнути проблеми зі здоров'ям, ніж лікувати їх. Ваш сімейний лікар може допомогти вам і вашій родині зберегти здоров'я.

Сімейні лікарі навчені лікувати всі області:

* Догляд за немовлятами та літніми людьми.
* Допомога в хронічних станах, такі як діабет, астма і хвороби серця.
* Догляд за вухами, носом і горлом.
* Догляд за кістками і суглобами.
* Догляд за очима.
* Турбота про жінку і планування сім'ї.
* Незначні хірургічні втручання.
* Невідкладна медична допомога.

Є кілька способів знайти підходящого сімейного лікаря. Поговоріть зі своїми друзями і знайомими. У них можуть бути рекомендації. Багато лікарів сертифіковані. Це означає, що у них є спеціальна підготовка в певних областях. Більшість сімейних лікарів отримують сертифікати з сімейної медицини.

Отримавши рекомендації, зателефонуйте їм, щоб отримати додаткову інформацію. Важливі питання, які слід задати:

* Вони приймають нових пацієнтів?
* Вони приймають вашу страховку?
* Які їх години роботи?
* Чи є у них години прийому в неробочий час?
* Який середній час очікування на прийом до лікаря?

Щоб налагодити відносини з лікарем, потрібен час. Сімейна медицина приділяє особливу увагу постійним особистим стосункам між пацієнтом та лікарем. Спочатку ваш сімейний лікар складе індивідуальний план лікування. Це включає в себе питання про здоров'я вашої сім'ї, історії хвороби і спосіб життя. Це допомагає визначити можливі фактори ризику для здоров'я.

Дослідження показують, що у людей, у яких є сімейний лікар, більш високі загальні показники здоров'я, нижчий рівень смертності і більш низькі загальні витрати на лікування. Коли звертатися до лікаря

Вам і членам вашої сім'ї слід відвідувати лікаря не рідше одного разу на рік. Ваш лікар проведе медичний огляд. Він також може відповісти на будь-які ваші питання. У разі виникнення проблем зі здоров'ям зверніться до лікаря, щоб записатися на прийом. У деяких лікарів є телефонні лінії «Запитайте медсестру». Інші можуть мати захищений обмін повідомленнями через онлайн-портал для пацієнтів. Ці параметри дозволяють ставити прості запитання без попереднього запису.