Як вибрати дитячі шкарпетки

Невід'ємна частина щоденного гардероба дітей і школярів - шкарпетки. Розбираємося, як зробити правильний вибір і на що звернути увагу в першу чергу.

Дитячі шкарпетки створюються не тільки для радості очей своїм мініатюрним розміром, але для захисту ніжок своїх маленьких господарів. Купуючи їх дитині, варто пам'ятати про те, що виріб повинен бути якісним, тому що неякісні речі можуть завдати шкоди здоров'ю малюка. 

По посиланню купить носки оптом ви дізнаєтесь, де по найкращій ціні можна замовити шкарпетки найвищої якості.  

Існує кілька основних правил, які варто дотримувати при виборі шкарпеток для дітей:

  • Дитячі шкарпетково-панчішні вироби повинні складатися з натуральних тканин як мінімум на 80%.
  • Хорошим вибором для спекотних літніх днів стануть шкарпетки з льону або бавовни. Ці матеріали відрізняються своїми високими повітропроникними і вологопоглинаючими характеристиками. 
  • При виборі для панчішних виробів варто приділити велику увагу, щоб нитки виробу повинні бути однорідними і без потовщень.
  • Шкарпетки для малюків необхідно вибирати з нековзною підошвою (з гумовими фігурками), такі вироби зможуть забезпечити безпеку малюка при ходьбі.
  • Матеріал у дитячих шкарпеток повинен бути м'яким і приємним на дотик, щоб не доставляти малюкові дискомфорт.
  • При покупці варто також приділити увагу гумці, вона повинна бути пружною і еластично, але не жорсткою. Перевагу варто віддати виробам з двома гумками, так як одинарні гумки швидко розтягуються і розношуються.
  • Шов повинен бути акуратним і невеликим, щоб не заважати рухам дитини при ходьбі або заняттях спортом. Якість шкарпетково-панчішного виробу легко визначається саме по обробці шва.
  • Розмір не менш важлива частина при виборі шкарпеток. Важливо підбирати виріб за розміром, великі шкарпетки можуть стати причиною мозолів, а маленькі негативно позначитися на розвитку ніжки маленького господаря.
  • Для холодної пори року краще всього вибирати шкарпетки з додаванням акрилових, вовняних ниток. Вони відмінно зберігають тепло.

Не варто економити на комфорті і здоров'я дитини, при виборі шкарпеток необхідно враховувати правила, які допоможуть вибрати якісний виріб.

Матеріал для дитячих шкарпеток

На сьогоднішній день склад дитячих шкарпеток дуже різниться, щоб вибрати відповідні для свого малюка, необхідно ознайомиться з найпоширенішими видами:

Натуральні матеріали (льон, бавовна, бамбук)

Підходять при малорухливому способі життя, легкі і просторі Переваги:

  • повітропроникність;
  • природний антисептик;
  • гіпоалергенний.

Щодо мінуса, то вони утримують вологу, якщо у дитини потіють ноги, краще віддати перевагою іншого виду, так як ці можуть стати причиною розвитку грибка

Вовняні шкарпетки, кашемір

Зігріють в холодну пору ноги маленького власника. Вбирають вологу і утримують всередині волокна, залишаючи ніжки сухими. Охолоджують ноги в спеку і гріють взимку.

Змішані матеріали (натуральні нитки + поліамід), (натуральні нитки + еластан)

Дуже добре підходять маленьким дітям, добре прилягають до ноги, стійкі до зносу, швидко сохнуть, не мнуться. Мінус один - можуть сісти при пранні навіть в холодній воді