Твереза пауза. Як зміниться організм за 30 днів без алкоголю

Всі ми знаємо, що алкоголь робить негативний вплив на організм і стан здоров'я в цілому. Напевно, у кожної людини після гучної вечірки з розпиванням міцних напоїв або застілля на ранок спостерігалися такі ознаки, як головний біль або нудота.

Дуже часто після таких заходів люди клянуться, що «більше не вип'ють ні краплі» чи «не будуть вживати як мінімум рік», проте в більшості випадків вже через кілька днів ситуація повторюється. Впоратись з цією проблемою здатні досвідчені фахівці реабілітаційного центру «Diva-Center», про який детальніше можна дізнатися на сайті diva-center.com.ua, вони допоможуть повернутися до тверезого способу життя!

Нове дослідження детально, котре описує стан людини після того, як вона кине пити, здатне змусити навіть самого завзятого любителя випивки кілька разів задуматися, перш ніж взяти до рук келих вина або пива. Отже, розглянемо більш детально, як на організм людини впливає відсутність алкоголю.

Протягом 24 годин

Безпосереднім результатом надмірного вживання алкоголю є похмілля, часто досить важке. У людини спостерігається тремор, зайва пітливість, а в деяких випадках навіть відбуваються напади. Завзяті алкоголіки в таких ситуаціях застосовують на практиці метод «клин клином вибивають» і відправляються за черговою порцією спиртного, яка на деякий час може полегшити муки. Однак, як стверджують фахівці, робити цього не варто, адже похмілля надає ще більш сильне навантаження алкоголю на організм. В результаті інтоксикація тільки посилюється, хоч людина цього і не помічає.

Вчені радять перетерпіти похмілля. Вже через кілька годин тіло почне виганяти спирт з організму, рівень цукру в крові нормалізується, шлаки і токсини також почнуть поступово виводитися, самопочуття людини в цілому значно покращиться.

Протягом тижня

Всім відомо, що алкоголь дуже погано впливає на сон - найчастіше на підпитку люди часто прокидаються по ночах, відчувають незручності і бажання відвідати ванну кімнату. Тож не дивно, адже алкоголь є свого роду сечогінним засобом, стимулюючим тіло виділяти зайву рідину, в тому числі і піт. Таким чином настає зневоднення, через якого вранці виникає сильне бажання випити води.

Гарна новина полягає в тому, що, якщо не вживати спиртні напої на протязі тижня, сон і самопочуття значно покращаться. Також у «постійно втомленої» раніше людини з'явиться додаткова енергія. Пов'язано це з тим, що під час розпиття спиртного виникає відчуття перевтоми через те, що клітини крові збільшуються, а організм перестає ефективно транспортувати кисень по всьому тілу.

Протягом двох тижнів

Більш обізнаним в медичному плані людям відомо, що алкоголь викликає подразнення слизової шлунка і дефлегмацією (процес, коли шлункова кислота палить горло). Вчені стверджують, якщо не вживати алкоголь протягом 14 днів, ці неприємні відчуття повністю зникнуть.

Крім того, за цей період значно знизиться вага людини, адже в спиртних напоях, крім інших складових, міститься велика кількість «прихованих» калорій. Наприклад, всього один випитий келих вина здатний додати до вечері більше 220 калорій. Таким чином, дві склянки цього напою є еквівалентними щоденного вживання одного бутерброда з шинкою, сиром і майонезом.

Крім усього іншого, такі калорії є порожніми, тобто не містять поживних речовин для організму. Щоб схуднути, стверджують фахівці, достатньо припинити пити і почати виконувати прості фізичні вправи.

Протягом трьох-чотирьох тижнів

Вживання зайвої кількості спиртного згубно для здоров'я - це твердження вже неодноразово було доведено фахівцями. Зокрема, для людини, котра регулярно п'є протягом довгого часу, стає звичним підвищений кров'яний тиск. Крім того, помітно збільшується вага людини, чому сприяють калорії, що містяться в спирті. Якщо не вживати алкоголь більше трьох тижнів, стверджують фахівці, вага почне зменшуватися, а тиск - знижуватися до нормального рівня.

Протягом місяця

Відмова від спиртного протягом місяця позитивно позначиться не тільки на фізичному самопочутті, але і на зовнішності. Відомо, що алкоголь є токсичною речовиною, і від його вживання найбільше страждає саме шкіра. Вона стає менш еластичною і починає набагато швидше старіти. Якщо не пити протягом місяця, стан шкіри помітно покращиться. Також це допоможе запобігти процесу старіння.

За цей період часу, проведений без вживання спиртних напоїв, значно покращиться стан печінки. Варто відзначити, що, в разі тривалого пияцтва, настає так званий «алкогольний гепатит» - запалення. На ранніх стадіях воно практично не помітно, але в майбутньому призводить до розвитку цирозу і інших небезпечних захворювань.

Вчені з'ясували, що жінки, які вживають щодня по 175 мл вина, ризикують довести печінку до стану, коли всю глюкозу вона перетворює в жир. Врятувати ситуацію можна тільки вчасно кинувши пити. Якщо функції печінки ще не сильно порушені, то вже через 4-8 тижнів після відмови від спиртного вона почне позбавлятися від зайвого жиру.