10 міфів про посуд з тефлоновим покриттям

Все більша кількість господинь віддає перевагу посуді зі спеціальним антипригарним напиленням. Таке начиння відрізняється естетичною привабливістю, дозволяє готувати з використанням мінімуму жирів, виключає пригорання їжі, легко миється.

Переваг більш ніж достатньо! Але з часом, особливо у випадку неправильного користування і догляду, такий посуд втрачає свої унікальні властивості. А хороша новина в тому, що звернувшись до компанії NOVAFLON, про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://novaflon.com/home-ru/, ви зможете  відновити антипригарне тефлонове покриття. 

Як і будь-який інший популярний сучасний продукт, тефлон оточує безліч домислів. Багато з яких є абсолютно неправдивими. Приступаємо до розвінчання міфів!

№1. Тефлонове покриття шкідливе для здоров'я

Якісне і сертифіковане антипригарне покриття, яке використовується сучасними шанованими виробниками, є абсолютно безпечним для людського здоров'я. Його застосування до жодних небезпечних захворювань, в тому числі онкологічних, привести просто не може.

№2. Будь-яке антипригарне покриття - тефлон

Крім тефлонового покриття, ідеально гладкого і чорного, існує також ряд інших антипригарних покриттів:

  • Мармурове або гранітне - практично той же тефлон, але з додаванням мармурової крихти;
  • Титанове - виконане на основі оксиду титану;
  • Керамічне - виготовлено з використанням кремнію.

№3. Тефлон швидко приходить в непридатність

Ніщо не є вічним. Тим більше антипригарне напилення. Згодом воно стоншується і стирається. Але при правильному догляді і дбайливій ​​експлуатації кухонні предмети начиння можуть прослужити досить довго - посуд з шорстким потовщеним покриттям витримує до 10 років.

№4. Посуд з пошкодженим антипригарним покриттям необхідно утилізувати

Якщо на поверхні напилення з'явилися відколи й подряпини - не варто поспішати позбуватися від такої начиння. Ніякої небезпеки для здоров'я вона не несе, хіба що в місцях наявних пошкоджень трохи знизяться її антипригарні якості. До того ж завжди можна зробити реставрацію, звернувшись до компаній, що спеціалізуються на заміні тефлону, що в підсумку вийде значно дешевше покупки нових сковорідок і казанів.

№5. Кераміка краще тефлону

Як кераміка, так і тефлон мають свої переваги і недоліки. Але слід враховувати, що посуд з керамічним напиленням, як правило, є більш дорогої. У той час як якісне тефлонове покриття при дбайливому догляді і правильному відношенні має всі шанси прослужити аж ніяк не менший термін.

№6. Професійні кухарі не використовують тефлоновий посуд

Різноманітне начиння з тефлоновим напиленням дуже широко застосовується серед професіоналів, так як воно забезпечує:

  • Бездоганну якість продукції - страви відмінно пропікаються, що не пригоряють і не прилипають в процесі приготування;
  • Відмінний смак їжі і економію - приготування відбувається з мінімальним використанням олій і жирів;
  • Зменшення часу і трудовитрат на догляд. Легко і просто миється за допомогою звичайного засобу для миття.

№7. Тефлоновий посуд не можна мити в посудомийній машині

Кухонне начиння з антипригарним напиленням відмінно відмивається від всіх забруднень за допомогою теплої води і м'якої губки. Але мити її в посудомийній воді також дозволяється. Необхідно лише дотримуватися деякі рекомендації: не встановлювати температурний режим вище 50 градусів Цельсія, використовувати мінімальну кількість миючих засобів.

№8. Тефлон руйнується при високих температурах

Фторопласт дуже термостійкий. Він без проблем витримує температуру до 260 градусів Цельсія, що цілком достатньо для приготування будь-якої страви, і може навіть короткочасно нагріватися до 315 градусів без будь-яких неприємних для себе наслідків.

№9. У тефлоновій посуді не можна зберігати їжу

Тефлон нейтральний, він не робить ніякого впливу на продукти і не руйнується від впливу харчових кислот. Єдина рекомендація - не слід тільки витягнуту з холодильника сковороду відразу ставити на плиту. Фторопласт не любить різких перепадів температур.

№10. Тефлон використовується тільки на посуді і прасках

Крім побутових потреб корисний і безпечний полімер широко застосовують і в промисловості, особливо в харчовій. Тефлоном, який має прекрасні адгезійні характеристики, покривають обладнання для ліплення вареників і пельменів, форми для виготовлення хлібобулочних виробів, слайсери для нарізування ковбас і сирів, професійне начиння для приготування їжі та ін. Це забезпечує стравам прекрасні смакові та естетичні якості і значно полегшує процес догляду за обладнанням.