Основні правила експлуатації болгарки

Будь-який інструмент, який використовується під час будівельних робіт, може вийти з ладу. Основні причини, які призводить до такої ситуації, - це не дотримання правил експлуатації, а також несвоєчасне технічне обслуговування інструменту. Не варто виключати і заводський брак, природний знос окремих елементів. Болгарка не є винятком.

Дуже складно уявити сучасний ремонт без використання даного інструменту. До речі, якщо вам потрібна дійсно якісна болгарка по доступній вартості, скористайтесь вигідними пропозиціями від торгової марки INTERTOOL.

Але, щоб вона прослужила якомога довше, необхідно дотримуватися простих правил експлуатації, який рекомендує виробник. Кілька простих порад дозволить продовжити експлуатаційний термін болгарки.

Як запобігти зносу болгарки: кілька простих рекомендацій

Болгарка використовуються не тільки під час будівельних робіт, але вона ще виконує важливі функції під час проведення ремонту. Цей інструмент є незамінної річчю в господарстві, але він не може прослужити вічно. Причина в тому, що багато хто нехтує технічним обслуговуванням, яке необхідно проводити регулярно.

Щоб своєчасно запобігти негативним наслідкам, необхідно розпізнати ознаки несправності болгарки:

  • Під час роботи щітки починають сильно викривлятися в районі колектора електродвигуна. З'являється нехарактерний звук, зазвичай він нагадує сильне гудіння. Він виникає під час запуску пристрою.
  • Під час роботи можна помітити, як корпус починає вібрувати.
  • Виникає запах гару або з'являється дим з корпусу.
  • З'являються різкі скрипи в районі двигуна. Вали починають заклинювати.

Якщо всі ці ознаки були виявлені, то це говорить про поломки болгарки. В такому випадку необхідно відразу ж припинити використовувати інструмент, і вимкнути його з електромережі.

Для початку виявити основну причину несправності. Тому слід приступити до розбору інструменту, після чого ретельно почистити, а також змастити внутрішні деталі. Якщо це не допомагає, то необхідно провести ремонтні роботи з наступною діагностикою.

Важливо! Щоб болгарка прослужила якомога довше, необхідно своєчасно здійснювати заміну деталей і змащувати всі комплектуючі частини.

І насамкінець: не ставте шліфувальні круги. На болгарки 125 мм краще не використовувати товсті шліфувальні круги, оскільки при роботі виникає досить сильний бічний тиск на редуктор інструменту. В результаті підшипники і вісь редуктора зношуються швидше.

Шліфувальні роботи краще виконувати болгаркою 180 мм і більше.