Marriott побудує найвищий модульний готель в світі

В історичному районі Манхеттена Медісон-сквер-норт ведеться будівництво нового 26-поверхового модульного готелю AC Hotel. Він стане найвищим з усіх готелів, виготовлених «на заводі» - очікувана висота будівлі 110 метрів.

Закінчити будівництво планують вже цієї осені, а постояльці зможуть в'їхати туди на початку наступного року. Проект розробило американське бюро Danny Forster & Architecture.

Всі 168 гостьових номерів збирають на заводі в Польщі, а потім через Атлантику переправляють в Нью-Йорк. На будмайданчик модулі поставляються в форматі «заїжджай і живи»: блоки укомплектовані ліжками, простирадлами, подушками і навіть туалетним приладдям.

Дах готелю і бар на ньому також будуть зібрані з готових блоків, а громадські простори на кшталт ресторану і вестибюля, швидше за все, зведуть «традиційним методом», говориться на сайті оператора Marriott International. Під брендом «Марріотт» в Північній Америці відкрито вже 31 модульних готелів, але всі вони малоповерхові.

"Ми хотіли показати, що модульне будівництво може більше, ніж просто використовувати ефективність заводу. Воно може виготовити елегантну і зразкову вежу. І таким чином модульне будівництво вміє працювати зі швидкістю один поверх в день", - розповідає Денні Форстер, глава майстерні Danny Forster & Architecture.

Компанія Marriott International зайнялася дослідженням даного сектора в 2014, а з 2015 активно просуває ідею збірного будівництва і підтримує девелоперів, які готові займатися подібними проектами. Інтерес Marriott International полягає в тому, що технологія здатна допомогти швидше відкривати нові готелі, що є ключовим фактором для збільшення доходів готельних компаній.

За підрахунками Marriott International, з 2011 на відкриття нового готелю йде на 50% більше часу. Збільшення термінів пов'язане з будівельним бумом в США і нестачею робочої сили. Модульний же метод економить час, оскільки будівельники можуть працювати на майданчику паралельно з виробничим процесом на заводі. Наприклад, на зведення AC Hotel планують витратити всього 90 днів. Крім того, технологія допомагає контролювати обсяг відходів, знижує шум на майданчику і дає більш якісний продукт, оскільки складання блоків відбувається в заводських умовах.

Для гостей основна перевага криється в гарній звукоізоляції номерів. Між модулями залишається хороший ізоляційний зазор, в той час як в традиційній конструкції житлові приміщення відокремлюються одна від одної однією стіною.

Плануєте поїздку до Одеси, і не знаєте, де зупинитися? На сайті https://gagarinn.com ви зможете оцінити всі переваги Gagarinn Hotel - готелю, розташованого в самому центрі міста, що пропонує комфортний відпочинок в безпосередній близькості до моря, кращих одеських клубів, ресторанів і головних визначних пам'яток міста.