Характеристики та вимоги до матраців для дітей

Для повноцінного відпочинку дорослій людині достатньо 8 годин сну. Дітям потрібно більше часу. Малюки більшість часу проводять уві сні, тому необхідно, щоб матрац сприяв зростанню скелета, та не псував поставу. Вимоги до матраців для дітей істотно відрізняються від виробів, призначених для дорослих.

Вимоги до дитячих матраців

У підлітковому віці спостерігається найбільш активне зростання скелета. Тому необхідно обрати матрац, який забезпечить правильне формування м'язовому корсету. Матрац для підлітка повинен витримувати вагу дорослої людини.

Для дорослих може бути оптимальним варіантом матрац зі звичайною пружинною системою. Але для дітей такі вироби не зовсім підходять. Це пов'язано з тим, що в процесі експлуатації може утворюватися порожнина, в яку «провалюється» тіло. Завдяки цьому тулуб провисає, а хребет набуває неправильного положення.

Поради щодо вибору матрацу для дітей:

  • Матраци для дошкільнят повинні бути жорсткими та доволі тонкими. Для дошкільнят підходять моделі, створені з комбінованих матеріалів. Це може бути комбінований виріб, який поєднує кокосову койру і пружинну систему Bonnel.
  • Дітям, які не досягли шкільного віку, рекомендується спати на середньо-жорстких матрацах. Такі моделі доступні на сайті компанії AMF (Art Metal Furniture). Вони виготовляються здебільшого з кокосової койри та латексу.
  • Для школярів підходять моделі з пружинами. Необхідно обирати виріб середньої жорсткості, який витримує 70-100 кг, навіть якщо вага підлітка менша. Необхідно щоб був запас, позаяк організм підлітка дуже швидко росте.

Можливо віддавати перевагу конструкціям, з автономними пружинами, які не з'єднані між собою. Кожна пружина поміщена в невеликий чохол, який нагадує склянку. Завдяки цьому вдається рівномірно розподілити навантаження, підтримувати тіло в фізіологічному положенні.

При дорослішанні дитини, необхідно купувати більш м'які моделі.

Матеріали

Варто віддавати перевагу матеріалам, в яких не заводяться пилові кліщі та інші мікроорганізми. Найгірший варіант — це ватні матраци. З тих же причин рекомендується вибір наповнювача з синтетичних матеріалів.

Через активне зростання і гормональний сплеск, у підлітків може спостерігатися підвищене потовиділення. Тому обов'язково в комплекті з матрацом повинен бути чохол, який можна зняти та випрати. Додатковий бонус — це наявність антибактеріального покриття. Це допоможе впоратися із зайвою пітливістю.

Переваги матраців від компанії AMF

Компанія AMF пропонує широкий асортимент матраців для дітей, які сприятимуть правильному формуванню опорно-рухового апарату малюка. Велика кількість моделей, а також регулярні знижки та акції, дозволяють придбати дитячі матраци за справедливою вартістю.

Також для дітей український виробник пропонує наматрацники, крісла й інші меблі з якими можна ознайомитися за посиланням: https://amf.ua/ua/kresla/detskie/