Підбираємо шезлонг новонародженому

Коли немовля зовсім маленьке, воно якийсь час проводить в ліжечку або колисці. Перемістити обидва предмети на кухню або в невелику кімнату буває досить складно.

Щоб звільнити руки і створити малюкові комфортні умови, багато хто використовує спеціальний шезлонг для новонароджених, що дозволяє зафіксувати малюка в зручному положенні. Пропонуємо розібратися, що це таке і як вибрати відповідну модель.

Що це таке?

Поняття шезлонга є практично у кожного. Подібні пристосування часто розміщуються в місцях відпочинку. Дитячі моделі представляються собою простий варіант крісла, що відрізняє:

  • Компактність;
  • Доступністю;
  • Практичністю;
  • Зручністю користування.

Залежно від виконання він може мати 2-3 нахилу спинки, що дозволяє розмістити малюка в сидячому, лежачому або напівлежачому положенні. Окремі пристрої можуть працювати в режимі вібрації, що істотно спрощує процес закачування немовляти.

Як вибрати?

Виробники пропонують вироби різного розміру і дизайну. Завжди можна вибрати підходящий варіант для житлового приміщення будь-якої площі. Вартість також варіюється в широкому діапазоні. Щоб зробити усвідомлений вибір, зверніть увагу на:

  1. Гігієнічність. Чохол повинен бути знімним і допускати прання. Це істотно спростить процес догляду. Завжди можна буде зняти і випрати брудну тканину. Остання обов'язково повинна бути гіпоалергенною, щоб не викликати подразнення на шкірі, і мати стійку фарбу, щоб не облазити при попаданні на поверхню води або іншої рідини.
  2. Безпека. Каркас конструкції обов'язково повинен бути стійким, щоб повністю виключати ймовірність перекидання навіть при досить активних рухах дитини. Обов'язково комплектування трьох-або п'ятиточкові ремені безпеки, щоб виключити випадання малюка. Вироби зі знімною дугою повинні бути ретельно перевірені на надійність фіксації дугообразного елемента. Це дозволить виключити потрапляння закріплених на них іграшок в рот дитини.
  3. Комфортність. Дитині має бути зручно в баченні. Найкраще це перевірити ще до покупки. Досить першої реакції малюка, щоб зрозуміти, наскільки йому зручно в пристосуванні.
  4. Додаткові функції. Функціонал пристрою безпосередньо впливає на вартість виробу і зручність користування. Вбудована музика дозволяє заспокоїти дитину. Особливо, якщо передбачена можливість запису голосу батьків.

На особливу увагу при виборі заслуговує бренд виробника. Хороші відгуки і повна відсутність нарікань викликає продукція, випущена під товарними знаками:

  • Chicco;
  • Stokke;
  • Ingenuity;
  • Bright Starts.

Їхня продукція відповідає санітарно-технічним вимогам. Безпечна у використанні. Витримує значне навантаження. Однак завжди існує ризик покупки підробки за високою вартістю. Щоб цього уникнути, варто звертатися в перевірені магазини, які спеціалізуються на продажу широкого спектру товарів для дітей.