Абсент - відчути «Зелену Фею»

Абсент є, мабуть, найбільш обговорюваним напоєм в світі. Навколо цього виду алкоголю ходять всілякі міфи і легенди, його історія насичена цікавими фактами, а вплив, який діє на людину, викликає безліч суперечок.

Як правильно поводитися з цим незвичайним напоєм і що варто знати про його правильному вживанні? Про це в сьогоднішній статті, а тим часом інтернет магазин "Брендбар" пропонує широкий асортимент цього і інших алкогольних нопоїв найвищої якості. 

Скільки градусів в абсенті?

Абсент - це напій смарагдового кольору, міцність якого може варіюватися від 55 до 85 градусів. До речі, якщо його правильно пити, то безпосередньо під час вживання градусів буває помітно менше - вони згорають. Але про це трохи пізніше.

Склад абсенту

Всупереч розхожій думці, абсент являє собою не просто настоянку полину, до його складу входять також фенхель, аніс, меліса, ромашка і деякі інші трави, а також здатний викликати різного роду галюцинації туйон. Крім того, у виготовленні напою використовується високоякісний етиловий спирт. Цікаво, що якщо в абсент додати воду, він придбає білий відтінок, так як трав'яні екстракти в цьому випадку випадають в осад.

Історія абсенту

За однією з версій слово «абсент» походить від французького назви полину. Однак існує інша думка, згідно з якою напій зобов'язаний своїм ім'ям грецького слова «apsinthion», яке перекладається як «непридатний для пиття», що пов'язано з його специфічним гірким смаком.

Даний напій відомий ще з часів Давнього Єгипту. Приблизно 3,5 тисячі років тому його вживали як лікарський засіб проти багатьох хвороб. Пізніше абсент став застосовуватися і стародавніми греками, які лікували їм анемію і ревматизм. Сучасна історія напою пов'язана з ім'ям швейцарського доктора П'єра Ордіньера, який в кінці 18 століття вперше записав його рецепт. Передбачалося, що абсент стане чудодійним засобом від всіх хвороб.

Вже в 1797 році було налагоджено виробництво цього алкоголю, який отримав назву «Зелена Фея». Цікаво, що в той час абсент змішували з вином і практично не вживали як самостійний напій.

Варто відзначити, що найбільшу популярність напій набув у другій половині 19 століття у Франції. Він став невід'ємною частиною паризького життя - напій, який вважався дуже ефективними ліками від багатьох хвороб, вживали повсюдно, причому як чоловіки, так і жінки.

Ефект від абсенту 

Причиною такої великої популярності даного напою називають особливі відчуття, відмінні від алкогольного сп'яніння. В першу чергу це пов'язано з наявністю в його складі речовини під назвою «туйон» (у великих кількостях - це сильна отрута і галюциноген). Відчуття, після вживання абсенту у кожної людини дуже індивідуальні.

У когось буде відчуватися легке розслаблення, хтось відчує нестримну бадьорість, ейфорію. У деяких людей виникає безпричинний сміх, який неможливо зупинити ніякими способами. Даний напій здатний підштовхувати людей на вчинення необдуманих вчинків, які залишать яскраві спогади в пам'яті.

Виходячи з цього споживати абсент потрібно в невеликих кількостях і строго дотримуючись ритуал його приготування. Особливо обережним потрібно бути, якщо вам доводиться пити абсент вперше. Будьте готові до найнесподіваніших ефектів!