Дивани 2021 року: сучасні тенденції і ідеї

У світі меблів є свої тренди і тенденції. І те, що було актуальним 2-3 роки тому сьогодні вже може бути неактуальним. Виробники спільно з декораторами дивують новими тенденціями в дизайні, тому варто вибрати те, що вам більше до душі.

Орієнтуватися тільки на моду перед покупкою не варто, тому що дивани, пропоновані на https://divan-max.ua/myahkaya-mebel-so-sklada - інвестиція не на рік. У той же час з відкриттям онлайн-магазинів вибрати меблі набагато простіше. Наприклад, інтернет-магазин Divan-Max пропонує каталог з докладними описами і якісними фото. А якщо у вас виникнуть додаткові питання, ви можете в будь-який час зв'язатися з консультантами. Повірте, різноманіття моделей, кольорів і стилів у поєднанні з найвищою якістю і доступною ціною вас приємно здивує!

Які головні тренди

  • Модульність. Максимальний комфорт і затишок - ось головне завдання дивана. Виробники пропонують великий вибір меблів, які можуть легко змінювати конфігурацію з лінійної в кутову або просто трансформуватися в кілька зручних крісел. Такий диван дозволить вам експериментувати і організовувати по-різному зону відпочинку.
  • Вантажні моделі. Фахівці називають підвищений інтерес до вінтажних диванів одним з актуальних трендів. Такі моделі є відмінною можливістю самовираження. Виробники пропонують цілі колекції вінтажних меблів в стилях, які були дуже популярні на початку або в середині минулого століття.
  • Однією з ключових тенденцій є спокійна атмосфера, відчуття захищеності. Тому варто вибирати меблі, які допоможуть створити таку атмосферу.
  • Плавні закруглені лінії. Суворі лінійні і кутові моделі втрачають лідируючі позиції. Тому в цьому році можна сміливо вибирати дивани, які мають плавно закруглені підлокітники і м'які обриси спинок.

Коли колір має значення

М'які меблі в 2021 році радують розмаїттям кольорів і відтінків. Так, з одного боку диван з яскравою оббивкою може стати центральним елементом інтер'єру в кімнаті і правильно розставити акценти. А разом з тим не менш популярні стримані моделі, які добре поєднуватимуться з іншими елементами і загальною концепцією. Найбільш популярними в цьому сезоні є такі кольори і відтінки:

  • Сірий. Прекрасно підійде для мінімалістичний інтер'єрів. Ви можете вибрати будь-який відтінок - від димчастого до кольору асфальту.
  • Смарагдовий. Розкішний відтінок, який вдало доповнить і класичну, і сучасну лаконічну вітальню. Такий диван підкреслить вишуканий смак господарів будинку.
  • Гірчичний. Яскравий, але не занадто різкий колір, дуже життєрадісний. Завдяки йому диван уособлює затишок і гостинність. Диван стане яскравим акцентом в кімнаті, «освіжить» її.
  • Білий. Універсальний колір, але найкраще підійде для стилів мінімалізм або скандинавський. Виглядає такий диван дуже благородно.
  • Колір морських хвиль. Відтінок просто заворожує і притягує погляд. Залежно від фактури, оббивка виглядає по-різному. Тому тут є багато можливостей для експериментів.
  • Винний. Якщо ви хочете зробити яскравий акцент в лаконічній обстановці, вибирайте винний і не прогадаєте.

Розставляємо стильні акценти

Дизайнери стверджують, що варті уваги моделі диванів, де є цікаві деталі. Це можуть бути оригінальні елементи з дерева (підлокітники, основа), вставки з металу, а також цікаві металеві заклепки. Нестандартно виглядають вставки, які контрастують за кольором або фактурою з основним матеріалом оббивки.

Незважаючи на прагнення сучасної інтер'єрної моди до строгості форм, прямолінійності, сьогоднішнім трендом є згладжені кути. Дивани з такою формою сидіння, спинки зараз на піку популярності. Такі конструкції вносять в обстановку нотки затишку, комфорту, налаштовують на відпочинок. 

У моді моделі в стилі «ретро». Це дивани з тонкими дерев'яними або металевими ніжками. Наявність простору між підлогою та сидінням додає дизайну меблів легкості, витонченості.

Одним з основних вимог до сучасного інтер'єру є функціональність. Це забезпечило популярність диванів, в конструкцію яких входять полички, столики, ніші, ящики. Такі меблі створює максимально комфортні умови для відпочинку, дозволяє мати під рукою всі потрібні предмети: книги, флешки, годинник і ін.