Як вибрати і носити підвіску

Підвіска - маленький штрих до образу, який може дуже багато чого розповісти про свою власницю. Це прикраса найближче знаходиться до серця, і, можливо, саме тому у кожної з нас, напевно, є та сама, улюблена, з якою не хочеться розлучатися.

Ну а якщо такої поки ще немає, або вона сумує на самоті, саме час розібратися, як вибрати підвіску. До речі, чудові оригінальні подвески, які ідеальним чином підкреслять ваш вишуканий стиль і красу пропонує інтернет-магазин albion-time.kz. 

Історична довідка

Як і будь-яка інша прикраса, підвіска в стародавньому світі була не стільки прикрасою, скільки оберегом від злих духів і талісманом. Мисливці надягали на шию ікла убитих ними хижаків, щоб отримати їх силу і спритність, ну а дівчата прикрашали себе черепашками, пір'ям, гарними каменями - теж не без містичного сенсу.

Трохи пізніше за допомогою прикрас на шию можна було визначити положення, займане власником в суспільній ієрархії, при цьому сакральний сенс залишався. Наприклад, в Давньому Єгипті амулет-підвіска нерідко зображала скарабея або виготовлялася з його панцира.

До широкого поширення гудзиків підвісками прикрашали закінчення зав'язок на одязі. В Європі носити їх на шиї стали в Середньовіччі. Для аристократії це були кулони з геральдикою, що вказує на приналежність до роду, і чоловіки носили їх частіше жінок. Саме в цей час шийні прикраси, як і кільця, нерідко ставали хранителями отрут і учасниками палацових інтриг.

Потрібно відзначити, що приблизно з 16 століття підвіски були відсунуті зі сцени. Ювелірні прикраси могли собі дозволити лише багаті люди, аристократи, і вони віддали перевагу більш «видатні» прикраси - дорогоцінні кольє. Це стосується не тільки Європи, а й Сходу.

Популярність підвісок повернулася в 18 столітті, коли їх обирали хранителями серцевих таємниць. Медальйони з романтичним змістом стали частиною багатьох історій кохання. Закохані обмінювалися портретами, матері поміщали на груди локони улюблених дітей, і вішали на шию синам ладанки, відправляючи їх на війну. Найчастіше такі ювелірні вироби були приховані від сторонніх очей.

З 20 століття підвіски цінуються, насамперед, за декоративну функцію - їх перестали ховати. Невеликі витончені прикраси - аксесуар, який став практично обов'язковим для кожної жінки. Звичайно, і сьогодні вони нерідко мають особливий сенс для власниці: якщо подаровані з особливої ​​нагоди особливою людиною.

Варіанти носіння підвісок

Підвіски за розміром трохи менше кулонів, тому носити їх можна на шиї, на інших частинах тіла і на одязі, приколені декоративної шпилькою.

Підвіска на ланцюжку

Популярний спосіб - носіння підвісок і кулонів на металевих ланцюжках - золотих або срібних, або з білого золота. Головне правило - дотримуватися одного кольору з ланцюжком, а в іншому експериментувати.

Де носити підвіску на ланцюжку?

  • На шиї - як базове прикраса. Маленька підвіска на тонкому ланцюжку - безпрограшний варіант для повсякденного носіння або для роботи. Сучасні тенденції не вимагають створення комплекту прикрас: набагато презентабельнєє виглядають правильно підібрані прикраси з різних колекцій.
  • Прикраса на тонкому короткому ланцюжку на зап'ясті підійде любителькам мінімалізму, які вважають за краще непомітні, але витончені прикраси. Такий варіант поєднується з одягом без рукава - інакше люди його не помітять.
  • Підвіска на ланцюжку навколо талії - варіант для сміливих і впевнених у своїй стрункості панянок. Такий аксесуар підкреслить вузьку талію і приверне увагу чоловіків влітку на морському курорті або на пляжі.

Підвіска-брелок на браслеті

Справжнім хітом стали збірні браслети, які представляють собою основу відразу для декількох підвісок. Такі прикраси користуються популярністю у молодих дівчат, що віддають перевагу вільний стиль в одязі.

Такі браслети з мініатюрними прикрасами гідно виглядають в поєднанні з масивними годинами і додатковими браслетами, натягнутими на одній руці.

Підвіска на одязі

Сьогодні носіння підвісок на одязі не так модно, як, наприклад, на шиї або браслетах. Якщо ви переслідуєте мету виділятися на тлі інших модниць, то такий варіант доведеться до речі. Головна умова носіння підвіски на одязі - вибір відповідної для неї декоративної шпильки.