5 порад по вибору кейтерингу на весілля

Кейтерингове ресторанне обслуговування - популярна і затребувана послуга. Вибираючи банкетний зал для весілля, ви можете не йти на компроміси, заради красивого інтер'єру погоджуючись на кухню, яка вас не влаштовує. Просто замовте кейтеринг і вибирайте страви для весільної вечері, не обмежуючись ресторанним меню.

Іноді кейтеринг і зовсім незамінний. Якщо ваше торжество проходить на майданчику без власної кухні, в приватному будинку, в наметі або під відкритим небом, то вам не обійтися без виїзного обслуговування. Як вибрати хорошу кейтеринговую службу, щоб банкет пройшов на найвищому рівні? Про це розповімо в сьогоднішній статті, а якщо вам потрібен дійсно якісний оригінальний весільний банкет в Києві звертайтесь до компанії Dzyga. 

Визначтеся з типом кейтерингу

Класичний банкет, весільний бранч, фуршет з декількома станціями або порціонної подачею і офіціантами, шведський стіл з самообслуговуванням - важливо зрозуміти, який формат заходу вам ближче і буде більш доречним на вашому весіллі. Від цього буде залежати, які послуги, крім кухні, вам будуть потрібні від кейтеринговой компанії.

Для банкету потрібні меблі, столовий текстиль і красивий сервірувальний посуд. Для фуршету важливі красиво оформлені столи або станції з закусками і напоями, які будуть відповідати концепції свята. При самообслуговуванні більшу роль відіграє швидке поповнення асортименту порційних закусок і загальних страв, а також ненав'язлива, але оперативне прибирання, адже ніякого безладу на фуршетних столах бути не повинно.

Вибирайте компанію, виходячи з кількості гостей

Масштаб банкету або фуршету залежить від кількості гостей на вашому весіллі. Якщо ви плануєте більше сотні запрошених, то вибирайте велику кейтеринговую компанію. Вам знадобиться велика кількість меблів, посуду і пристойний штат кухарів, які зможуть одночасно готувати кілька десятків гарячих страв.

Обов'язково уточніть, скільки офіціантів буде працювати на заході. Важливо, щоб страви подавали вчасно, а напої регулярно оновлювали і гостям не доводилося чекати або обслуговувати себе самостійно. Також зверніть увагу на кількість запасний посуду, приладів і столової текстилю, яке кейтерінгова служба готова забезпечити на випадок, якщо щось розіб'ється або потрібно буде замінити скатертину або прилади.

Вивчіть відгуки, шукайте за рекомендаціями знайомих

Як і багато послуг весільної сфери, виїзне обслуговування краще вибирати за рекомендаціями і відгуками. Запитуйте у друзів і близьких, щоб вам порадили хорошу компанію, до послуг якої раніше вже зверталися. Також є сенс попросити рекомендацію у вашого весільного організатора або іншого фахівця, чиєї думки ви довіряєте.

Якщо запитати нема в кого і ви готуєте весілля самостійно, то почніть з Google і пошуку в соцмережах. Пам'ятайте, що перші рядки за цільовим запитом займають не найкращі компанії, а ті, які оплатили рекламу. Це теж непогано, значить, у фірми є можливість вкладати кошти в своє просування. Напишіть і зателефонуйте всім компаніям з першої сторінки пошуку, опишіть формат вашого весілля, кількість гостей і бюджет і попросіть скласти приблизний варіант меню. Якщо вам відповіли швидко і запропонували не один, а 2-3 варіанти меню, це вже хороший знак.

Кейтеринг - це не тільки їжа, але і комплексне обслуговування. Тому вміння працювати з клієнтом і приємне спілкування персоналу грають не останню роль у виборі надійної компанії.

Зупиніться на 2-3 претендентах, які здалися вам найбільш підходящими, і призначте особисту зустріч. Перш ніж вирушати туди, вивчіть відгуки про роботу кейтерингових служб з вашого списку. Радимо шукати їх не тільки на сторінках цих компаній, але і в незалежних джерелах: на форумах, в розділах обговорень на весільних інтернет-ресурсах, в соціальних мережах весільних організаторів, які вже працювали з цими підрядниками.

Уточніть, які послуги включені у вартість, а які оплачуються окремо

У процесі складання кошторису вас може чекати сюрприз, якщо супутні кейтерингові послуги в обраній вами компанії оплачуються окремо. Мова йде про оренду меблів, посуду, столового текстилю, декорі місця проведення банкету або фуршету, послуги офіціантів (чи є у компанії свої офіціанти або це сторонні наймані працівники).

Варто також уточнити питання доставки, прибирання після заходу, обумовити час роботи служби і можливість його продовження, точний час прибуття на майданчик в день торжества, домовитися про дегустації меню і т.д. З усього цього і буде складатися остаточна вартість кейтерингу на вашому святі.

Влаштуйте дегустацію

Дегустація меню - найважливіший етап підготовки до весілля. Ні в якому разі не нехтуйте цією послугою, адже від якості страв, їх смаку сильно залежить враження гостей про весілля. Багато компаній надають безкоштовну дегустацію в рахунок кейтерингу, у деяких ця послуга оплачується окремо. У будь-якому випадку, спробувавши страви весільного меню заздалегідь і внісши свої корективи, ви будете впевнені в бездоганному смаку страв на вашому торжестві.

Крім того, це гарна можливість перевірити якість обслуговування і красу подачі страв. Якщо вам не сподобалася робота персоналу на дегустації, то навряд чи варто очікувати іншого ставлення до процесу на самому весіллі.

Зараз є кейтерингові служби, які надають варіанти вегетаріанського і навіть веганскої меню, яке буде не менш вишуканим і ефектним, ніж традиційні банкетні страви.