Як діяти при зникненні макбуків

Макбуки компанії Apple відрізняються якістю, надійністю, продуманим дизайном. Користувачі готові платити чималі суми за те, щоб роздобути гаджети американського бренду. Заволодіти ними прагнуть і шахраї, щоб перепродати дорогу техніку на чорному ринку.

Не має значення який у вас пристрій: Apple MacBook 13 або Apple MacBook 16, — він буде цікавим для зловмисників. Втратити макбук не хотілося б нікому, але якщо така ситуація сталася, то своєчасно вжиті заходи допоможуть його повернути.

Увімкніть «Знайти Mac»

Після покупки макбуков не хочеться думати про те, що ви можете з ним незаплановано розлучитися. Але краще заздалегідь подбати про безпеку і налаштувати функцію «Знайти Mac». Для цього потрібно:

  • зайти в «Apple ID»;
  • вибрати «iCloud» в бічному меню;
  • поставивши галочку навпроти «Знайти Mac».

Тепер дані про місцезнаходження макбуків можна буде відстежити. Якщо гаджет загубиться, ви зайдете на сайт iCloud.com з будь-якого пристрою і побачите, де знаходиться Макбук. Визначити місцезнаходження вимкненого гаджета не вийде, але можна буде дізнатися історію його пересування, поки він був увімкненний.

Дії після пропажі макбуків

Якщо Макбук загубився двома або на роботі, то потрібно зайти на iCloud.com/find і відтворити на зниклому гаджеті звуковий сигнал. Він буде дзвінким, незалежно від того, який рівень гучності встановлено на пристрої. Спосіб не спрацює, якщо Макбук вимкнений або в сплячому режимі.

При підозрі, що гаджет вкрадений або десь забутий, необхідно заблокувати доступ сторонніх осіб до нього. Для цього в iCloud.com/find натисніть на ім'я загубленого пристрою і у вікні, введіть придуманий код з чотирьох цифр. Не знаючи цей пароль, ніхто не зможе скористатися макбуков.

У тому ж віконці можна ввести повідомлення, яке буде висвітлюватися при введенні неправильного пароля. Можете благати про повернення, обіцяти винагороду, але не забувайте вказувати контактні дані. Якщо ваш гаджет знайде людина, яка захоче вам допомогти, то не зможе з вами зв'язатися через відсутність номера телефону в повідомленні.

Коли інформація, що зберігається на пристрої, цінніше самого макбука, то можна віддалено стерти дані. Якщо гаджет вимкнений, то процес видалення активується відразу після включення. Врахуйте, що відновити втрачену інформацію навіть після повернення макбука ви не зможете.