Повітряно-бульбашкова плівка — основні переваги та особливості застосування

Всім нам відома плівка з бульбашками яка застосовується, переважно, для пакування різноманітних речей, особливо тих, які можна випадково пошкодити під час транспортування, має цікаву історію.

Винайшли її як один з різновидів шпалер, але при застосуванні, вона не могла підтвердити певні якості, тому не користувалася популярністю. Однак, через кілька років, винахідники запропонували світові повітряно-бульбашкову плівку https://profipak.com.ua/g36558978-vozdushno-puzyrchataya-plenka в якості пакувального матеріалу, який ще з 60-х років минулого століття активно використовується в цьому напрямку.

Вагомі переваги

На сьогодні повітряно-бульбашкова плівка має більш широке застосування, завдяки таким якостям:

  • Малому об’єму та вазі - незважаючи на те, що плівка видається об’ємною, вона при пакуванні просто заповнює зайвий простір, поліпшуючи, тим самим, безпеку товару, що транспортується. При правильному пакуванні, пошкодження практично неможливі.  
  • Прозорій структурі - завдяки тому, що плівка прозора, вона надає змогу візуально оцінити стан товару, не розпаковуючи його. Така якість особливо важлива при міжнародних перевезеннях, значно економить час проходження митного контролю.
  • Довговічності - плівку з бульбашками можна використовувати не один раз. Вона досить довго тримає форму та зберігає свої основні якості.
  • Невисокій ціні - виготовляється даний вид плівки з дешевих матеріалів, тому її ціна теж не висока, що грає важливу роль при застосуванні в пакуванні товару.
  • Формі випуску - готова плівка реалізується в рулонах для зручності.

Плівка з бульбашками якісно захищає товар від пошкоджень, довго тримає форму, являється економічно вигідним матеріалом для пакування.

Де та як застосовується?

В основному подібну плівку використовують як пакувальний матеріал, але можливі варіанти, наприклад:

  • В комбінації з фольгою вона застосовується як ізоляція при виготовленні систем теплої підлоги. Вона виконує роль не тільки теплоізоляції, але має й паро- та звукоізоляційні властивості.
  • Якщо додати до основного складу картон чи спінений поліетилен, то міцність такої плівки значно зростає і її використовують для перевезення меблів чи крихких речей.

Додатково, повітряно-бульбашкову плівку застосовують для накривання басейнів. таким чином вода довго тримає певну температуру і не забруднюється від потрапляння органіки, наприклад, опалого листя, скошеної трави і т.п.

Широке застосування даного виду плівки говорить про її гарні властивості в якості пакувального матеріалу, ізоляції, захисту від пошкоджень та проникнення небажаних мікроелементів. А низька ціна дозволяє придбати необхідну кількість без великих навантажень на бюджет.