Як вибрати курси англійської мови онлайн

Якщо ви ніколи раніше не вивчали англійську мову, але тепер вирішили взятися за її основи, найкращим помічником стануть мовні курси в вашому місті. Але якщо ви почнете підбирати для себе курс, то крім навчання в реальній школі також зустрінете онлайн - формат. Наскільки він хороший для новачків, чи дозволить онлайн навчання через інтернет освоїти основи нової мови?

Вибрати мовні курси - непросте завдання. Ще складніше зробити це онлайн: пропозицій більше, а відсоток професіоналізму - нижче. На сайті https://www.englishdom.com/ua/course/ ви дізнаєтесь про переваги мовних курсів EnglishDom, де застосовуються ефективні авторські програми курсів, розроблені за навчальними методиками Оксфорда і Кембриджа.   

Розберемо декілька параметрів онлайн-шкіл англійської мови, які допоможуть вам знайти якісне навчання.

Мета вивчення англійської мови

Вступити до закордонного вузу, здати ЄДІ або міжнародний іспит, удосконалити знання мови для роботи, підтягти англійську перед подорожжю, - цілей може бути багато, і навчання має бути побудовано навколо них. Тому в компетентній онлайн-школі обов'язково дізнаються у вас, для чого вам потрібно навчання.

Виявлення рівня володіння мовою

Якщо мовна школа дійсно є повноцінною школою, в ній повинні визначити ваш поточний рівень володіння мовою. Без цієї відправної точки можна зрозуміти, в яку групу вас визначити, а також поставити конкретні цілі і завдання навчання.

Група чи індивідуальні уроки

Групові заняття, як правило, доступніші за приватні уроки, але при цьому не поступаються їм в ефективності.

Індивідуальне навчання підійде, якщо у вас горять терміни, наприклад, потрібно швидко підготуватися до іспиту. Також уроки один на один актуальні, якщо у вас вузька мета навчання - наприклад, вам потрібно пропрацювати юридичну англійську. В обох випадках програма повинна бути максимально підлаштована під вас.

Грамотно збудовані групові заняття - це завжди максимум взаємодії і велика кількість практики. Саме в групах учні отримують всебічне опрацювання навичок і швидше долають мовний бар'єр.

Звертайте увагу на системність навчання і на те, як викладач веде урок. Кожен студент повинен бути залучений в процес, завдання хорошого онлайн-вчителя - забезпечити занурення в урок всіх учасників.

Завдання можуть виконуватися не тільки групою цілком, але міні-командами і парами. Так студенти не втрачають час, поки відповість кожен, а спільно працюють над завданням або змагаються.

Викладацький склад

Навчання з носієм часто приносить розчарування, адже не кожен, хто говорить англійською вміє її викладати. Важливо, щоб носій був ще й професійним учителем. Тоді він бачить мову як систему, володіє навчальними методиками, вміє пояснювати складні мовні явища, розуміє, як мотивувати і знаходити індивідуальний підхід.

Звичайно, для розмовної практики, загального кругозору, розуміння різних акцентів корисний будь-який досвід спілкування. Але готуватися до іспитів, серйозно підвищувати рівень потрібно тільки з професійним учителем з досвідом викладання в реальних навчальних закладах.

Тому звертайте увагу на кваліфікації викладачів і не соромтеся запитувати у школи дипломи її співробітників. Якщо школа впевнена в своїх вчителях, вона вам обов'язково їх надасть.

Програма навчання

Якщо ви поставили собі за мету знайти школу, заняття в якій принесуть відчутний результат, обов'язково цікавтеся програмою навчання. В основі серйозного курсу завжди лежить навчально-методичний комплекс. Запитайте у куратора, на які навчальні матеріали спирається курс, які методики використовують викладачі.

При необхідності попросіть консультацію у академічного менеджера або директора. Якщо школа надійна, то в ній майже напевно є особа, відповідальна за програму навчання.

Пробний урок

Зважитися на онлайн-навчання непросто. Тому школи часто пропонують пробний урок безкоштовно. Він допоможе вам зрозуміти, чи відповідає школа вашим вимогою і є чи навчання в ній дійсно ефективним. До речі, в EnglishDom ви теж можете записатися на безкоштовне пробне заняття 

На що звернути увагу на пробному уроці? Урок повинен бути повноцінним заняттям, а не презентацією школи або бесідою з менеджером під виглядом методиста. Тільки реальна практика з штатним учителем допоможе вам переконатися в якості школи.

Під час пробного уроку ви повинні бути включені в роботу нарівні з іншими студентами. У разі, якщо школа якісна, після завершення уроку у вас буде вимірний приріст в знаннях у вигляді нових слів і виразів.