Пневматична зброя — як правильно вибирати

Зброя завжди притягує людей, особливо представників сильної статі. Можливо це пов’язано з давніми інстинктами захищати і добувати їжу. Сучасний світ дуже мінливий та приховує багато небезпек, однак питання про володіння зброєю має розглядатись прискіпливо, враховувати всі нюанси.

Згідно із законодавством, без спеціального дозволу, купувати і зберігати пістолети, гвинтівки та інший вогнепал не можна, та є такі види зброї, на які подібні правила не розповсюджуються. Мова йде про пневматику. До речі, купити пневматичну зброю в Україні можливо навіть в інтернет-магазині.

Де застосовується?

Використовувати пневматику можливо в:

  • Розважальній стрільбі по мішенях — для цієї мети підійдуть як гвинтівки, так і пістолети. Відстань до мішені від 15 метрів. Залежить від потужності зброї, деяка пневматика б’є на понад 50 метрів.
  • Тренувальній стрільбі — щоб відточити певні навички, знадобляться такі моделі пневматичної зброї, які повністю імітують вогнепальну. Подібні пістолети існують, вони мають таку ж віддачу, та рухливу верхню частину.
  • Страйкболі — ця гра дуже популярна серед любителів квестів та стрілялок. В ній теж застосовуються пневматичні гвинтівки, але стріляють спеціальними кульками з фарбою По-перше, гарно видно уявне пошкодження, по-друге, не наносить травми гравцям. Окрім гвинтівок, для страйкболу виготовляються різні види зброї, що нагадують бойову.
  • Полюванні — деякі види пневматики використовуються в полюванні на дрібних тварин. Є гвинтівки, що випускають одну пульку, а слідом іншу, яка посилює вбивчу силу попередньої. Та володіти такою пневматикою потрібно не тільки з розумом, але і з дозволом. В деяких регіонах вона може бути заборонена. Відповідно, перш ніж купувати, необхідно дізнатися про це.

Пневматичною зброєю можуть цікавитись також колекціонери. Вони, зазвичай, шукають конкретні моделі.

Рекомендації щодо вибору

Купуючи пневматичну зброю важливо розуміти та знати, що:

  • Вона має певне застосування. Спочатку варто визначити мету.
  • Не підходить для захисту.
  • Додатково треба купувати різні аксесуари, наприклад, оптику, насоси, важливі елементи для покращення зручності застосування.
  • Вартість залежить від багатьох факторів, зокрема, виробника, дизайну, функціональних можливостей.

Пневматика створена для спортивної стрільби та як тренувальна зброя, що дозволяє набути навичок поводження з вогнепальною без серйозних наслідків. Часто її використовують для розваг, та варто пам’ятати, що при певних умовах, вона стає небезпечною, а легковажне поводження може призвести до трагедії.