"Кліома Маркет" про вибір екзотичних фруктів

Різні екзотичні фрукти все частіше з'являються на нашій кухні. Їх вибір величезний, але більшість з них надходять на прилавки недозрілі. А так хочеться скуштувати смачну і соковиту екзотику!

Літо і початок осені - час стиглих фруктів: персики, абрикоси, сливи. А також можна спробувати дуже смачні і незвичайні екзотичні фрукти. Наприклад, мангустін називають королем усіх фруктів, а королева Вікторія в 19 столітті навіть запропонувала нагороду тому, хто доставить на береги Англії мангустіни свіжими. 

Фахівці розкажуть, як правильно вибирати екзотичні фрукти, які найчастіше завозять до нас, а на сайті https://dostavka.lutsk.ua можна вигідно замовити різну смачну фруктову екзотику, найвищої якості овочі, фрукти, сухофрукти, горіхи, зелень, консервацію.

Манго

При виборі манго потрібно уважно вивчити стан шкірки. Головні її якості - матовий блиск і відсутність пошкоджень. Також вона повинна бути досить гладкою. Сам фрукт повинен бути пружним і щільним, але так, щоб після натискання на ньому залишалися невеликі вмятинки. А ось пухкий фрукт краще не купувати.

Найкраще визначати стиглість манго по аромату. Запах повинен бути солодким і досить сильним. Колір фрукта при цьому може бути будь-який - зелений, оранжевий, червоний. Якщо ви побачили манго, у якого один бік жовтий, а інший червоний в цяточку, то сміливо купуйте - цей плід точно стиглий. Тверді фрукти також добре дозрівають при кімнатній температурі. Потрібно всього лише потримати їх кілька днів.

Маракуйя

Одна з головних ознак стиглості цього фрукта - це зморщена шкірка. А якщо вона гладка, значить, фрукт ще не дозрів. Краще вибирати великі важкі плоди з темно-фіолетовим забарвленням. Але варіанти можуть бути і іншими - з жовтої і червоної забарвленням. Колір залежить від сорту і місця збору.

Втім, незрілий маракуйя дозріє всього за 2 дні. Тримати фрукт потрібно в темному місці при кімнатній температурі. Стиглу маракуйю зберігати потрібно тільки в холодильнику. Там вона спокійно протримається 2-3 тижні.

Мангустін

Мангустіни потрібно вибирати досить великими і щільними на дотик. При цьому плід повинен трохи пружинити при натисканні. У дрібному фрукті буде трохи смачної м'якоті. А плоди з вкритою шкіркою, швидше за все, вже переспіли. М'якоть у стиглого мангустіну буде біла і дуже ароматна. Зберігати такий фрукт можна в холодильнику до двох тижнів.

Помело

При виборі цього великого цитрусового фрукта потрібно звертати увагу на запах. У стиглого плода можна відчути яскравий і насичений цитрусовий аромат. Шкірка у стиглого плоду буде блискучою і гладкою на дотик. При натисканні вона продавлюватиметься. Зберігається помело близько місяця при кімнатній температурі.

Папайя

Сортів цього фрукта безліч. Тому плоди папайї дуже сильно один від одного відрізняються. Зазвичай у стиглого фрукта червоно-помаранчева шкірка. У визрілого плода вона повинна бути гладкою і злегка м'якою. Це можна перевірити при натисканні. Стиглий фрукт має легкий запах, схожий на малину.

Але якщо в продажу тільки зелена папайя - не біда. Фрукт швидко дозріє і набуде золотистого кольору, якщо його покласти в сухе і темне місце. Зберігати плід можна близько тижня.

Ананас

А ось ананас краще купувати тільки стиглий. Навіть якщо він полежить в темному місці, його смак залишиться таким же позбавленим смаку і нецікавим. Занадто стиглі плоди - теж погано, вони набувають присмак бродіння.

При виборі потрібного по стиглості фрукта потрібно звертати увагу на запах. У ананаса повинен бути сильний і стійкий аромат. При цьому кірка повинна бути цілою, без пошкоджень і витікання соку. Мають значення і листя. У хорошого плоду вони будуть свіжі і не підсохлі, а листочки з середини пучка можна буде легко висмикнути.

Зберігати ананас потрібно окремо від інших фруктів.

Авокадо

Це один з найбільш корисних плодів на нашій кухні. Але, щоб він порадував своїм смаком, його також варто правильно вибирати. Спочатку авокадо потрібно акуратно обмацати. Хорошим знаком буде, якщо під пальцями шкірка продавлюється. Твердий фрукт виявиться незрілим, а надто м'який - зіпсованим.

Зверніть увагу на кріплення плодоніжки. Вона повинна мати жовтуватий або світло-коричневу ділянку. В цьому випадку ви купите стиглий авокадо. А якщо світло-зелений, то фрукт ще не достиг. Про стиглість авокадо також скаже насичений темно-зелений колір шкірки. І точно не варто купувати авокадо з чорними плямами і різними ушкодженнями.

Незрілий плід легко довести до потрібного стану. Досить покласти його в паперовий пакет з яблуком або бананом. 1-2 дня і авокадо доспіє.