Гелеві харчові барвники та їх особливості

Харчові барвники - важлива частина арсеналу будь-якого кондитера. Але навіть не будучи кондитером кожен з нас стикався в своєму житті з барвниками. Пам'ятаєте ті кольорові порошки, якими так весело було в дитинстві фарбувати великодні яйця? Картинки на упаковці обіцяли яскраві кольори, але реальність від них значно відрізнялася.

З тих пір багато води витекло, і з'явився гідний конкурент - гелевий барвник, який можна замовити на сайті https://konditeru.com.ua/. З його допомогою ви з легкістю отримаєте той самий зачаровуючий насичений відтінок. А якщо потрібно, то і ніжний пастельний. Самого ж барвника вам знадобиться зовсім трохи, буквально на кінчику зубочистки.

Переваги гелевих барвників

  • В першу чергу, це висока концентрація пігменту. Саме тому для ніжних кольорів потрібно так мало фарби. А для яскравих відтінків досить буде всього пари крапель.
  • Барвники повністю готові до використання. Їх не потрібно розводити, гріти, або з чимось змішувати. Просто додайте крапельку барвника, перемішайте кілька секунд, і отримаєте гарний рівний колір.
  • Ідеальна для роботи текстура. Гель містить зовсім невелику кількість води, і не змінює консистенцію продуктів.
  • Зручна упаковка. Такі барвники випускають в тюбиках з м'якого непрозорого пластика з дозатором. Щоб отримати необхідну кількість барвника, легенько натисніть на тюбик.
  • Харчові гелеві барвники не мають власного смаку і аромату. При їх додаванні все, навіть найделікатніші смакові відтінки залишаться незмінними.

Де можна використовувати гелеві барвники?

Гелевими барвниками можна фарбувати практично все! Вони просто ідеальні для тіста. Після випікання пігменти мають властивість бліднути. За допомогою фарбувального гелю можна домогтися таких яскравих кольорів, що не потьмяніють в процесі приготування.

Різні креми для торта також прекрасно фарбуються гелевими барвниками. В ідеалі для жирних кремів потрібні жиророзчинні барвники. Але якщо фарбувати їх до введення масла, цілком підійде і гель.

Фарбувальні гелі універсальні: ними можна забарвити муси, напої, желе - практично все. Не годяться вони тільки для шоколаду, так як є водорозчинними. А вода, як відомо, з шоколадом несумісна.

Такі барвники також можна використовувати для фарбування поверхонь. Якщо ваш барвник занадто густий, просто трохи розведіть його спиртовмісною рідиною. Можна пофарбувати фігурку повністю, або промальовувати окремі деталі.

Для красивого блиску додайте в розведений барвник трохи кандурину. Цей сухий барвник натурального походження являє собою блискучий порошок. Його можна використовувати як в тандемі з іншими барвниками, так і самостійно.

Якщо не знайшли потрібний колір

Якщо ви не знайшли потрібний колір в лінійці, можете зробити його самостійно. Змішувати між собою рекомендується барвники одного виробника. Інакше можна отримати непередбачуваний результат.

При змішуванні орієнтуйтеся на таблицю для звичайних фарб. Наприклад, вам потрібен бірюзовий. У вас є барвники синього і зеленого кольорів. Щоб отримати колір морської хвилі потрібно додати більше синього барвника, а для ментолового - зеленого. Вдалих експериментів!