Дієтологи розповіли, як їсти солодке і не поправлятися

Поширений в суспільстві стереотип про те, що повні люди обожнюють солодке, найчастіше всього лише помилка, до зайвої ваги призводить маса причин, і любов до десертів серед них далеко не на першому місці.

Однак, справедливо говорити про те, що неправильне поводження з солодощами дійсно може провокувати набір ваги. Чи можливо радувати себе чудовими тортиками, що пропонуються по посиланню ad gunu tortlari, при цьому не товстіти? Є парочка секретів, читайте уважно і беріть на озброєння!

Якість

Приймаючи рішення про те, що тортику бути у вашому раціоні, варто уважно ставитися до того, що саме ви збираєтеся покласти всередину свого шлунка. Відмовтеся від дешевих рослинних вершків, віддайте перевагу дорогому чорному шоколаду, а замість цукру додайте в десерт мед.

Солодощі можна умовно поділити на «хороші» і «погані», і, якщо ви вже вирішили побалувати себе смачненьким, подбайте про те, щоб це смачненьке було ще й корисним. Курага і родзинки, натуральна яблучна пастила і зефір, гіркий шоколад і домашні сорбети не завдадуть непоправної шкоди вашій фігурі, а ось подарувати чудовий настрій цілком можуть.

Кількість

Тренуйте силу волі. Немає необхідності повністю відмовлятися від смачних солодких радощів у вашому житті, однак, є цілком резонна причина строго стежити за кількістю того, що ви кладете в рот.

Один шматочок торта - ок. Два - перебір. Розтягніть перший так, щоб отримати максимум задоволення, їжте маленькими шматочками і дуже повільно, насолоджуйтеся кожною крихтою, милуйтеся тим, що у вас на ложці, неспішно радійте, думайте про те, що їсте - і, повірте, однієї порції буде цілком достатньо.

Час

Є така хитра штука - вуглеводне вікно називається. Якщо у вас вийде знайти з ним порозуміння, вважайте, що ви знаєте все про те, як їсти солодощі і не товстіти. У мережі маса інформації про те, що це таке і як працює, коротко можна сказати, що це період часу, коли з'їдені шоколадки і тортики не відкладаються на талії сантиметрами, а повністю засвоюються і навіть приносять користь.

Коротше кажучи, вуглеводне вікно - це, наприклад, час через 30-40 хвилин після інтенсивного тренування. Або за 2 години до щоденної пробіжки. Користуйтеся механізмом грамотно, і буде вам плоский животик і тверді сідниці!

Другий секрет, що стосується часу, в який краще насолоджуватися солодощами, теж пов'язаний з принципами метаболізму людини і рекомендує обмежити вживання десертів до 14.00. Все, що до цього, - допускається. Все, що потім, - шкодить більше, ніж приносить користь.

Калорійність

Тут все зрозуміло, вірно? Роблячи вибір, робіть його розумно, не запивайте солодкі пироги солодкими газованими напоями і не «шліфуйте» торт чаєм з цукром. Важливо не тільки знати міру, а й стежити за тим, що ви собі дозволяєте.

Заміни

Коли організм сигналізує вам про те, що йому потрібно порція десерту або шматочок торта зі збитими вершками, спробуйте схитрувати і підсунути йому щось інше, що теж пошле в мозок сигнал про отримання порції глюкози, але при цьому не зашкодить вашій фігурі. Ложка меду, жменю родзинок або яблуко - і буде вам щастя!