Використання світлодіодних світильників

Світлодіодні світильники зацікавили масового споживача як тільки стало зрозуміло, що експансія напівпровідників на ринок освітлювальної техніки триватиме не один рік.

Зі здешевленням технології виробництва ламп, виробники перейшли до вдосконалення процесу випуску повноцінних приладів на тій же елементній базі. Таким чином, LED-світильники стали прямими нащадками світлодіодних лампочок, тільки замість колби в них застосовується плафон, а замість єдиного джерела світла - цілий комплект світловипромінюючих компонентів.

Перший час основною проблемою напівпровідникової техніки була її ціна, проте сьогодні це питання відійшло на задній план. В наш час вони досить широко застосовуються практично скрізь, собівартість дозволяє налагодити масовий випуск світлодіодних світильників за цілком прийнятними для споживачів цінами. До того ж, зростання популярності таких виробів стимулює виробників удосконалювати технологічні лінії на своїх виробництвах і здешевлювати продукцію.

Чим зручні вбудовані LED-світильники

У загальному випадку при розгляді ЛЕД-світильників основний упор зазвичай робиться на їх високу економічність при роботі і тривалий термін експлуатації. Проте, ці властивості світлодіодів вже давно відомі громадськості. Якщо ж говорити про такі прилади більш детально, то буде доречним відзначити їх малу вагу навіть при великих розмірах виробу і стилістичну універсальність. Найчастіше вбудовнні світлодіодні світильники мають товщину близько 3-4 см і настільки мізерну масу, що їх без проблем можна встановлювати в навісні стелі без особливого армування секцій. Зрозуміло, для більш делікатних плівкових покриттів доведеться використовувати заставні, однак і тут проблем чекати не варто - за наявності належних навичок у майстри, що вмонтовує світлове обладнання.

Другий важливий аспект полягає в тому, що LED-світильники добре вписуються не тільки в інтер'єр комерційних і виставкових приміщень, але і в самі звичайні квартири. Такі джерела світла не притягають до себе непотрібної уваги, продовжуючи при цьому справно виконувати свою основну функцію - забезпечувати достатню видимість. Найчастіше в побуті їх використовують в нежитлових приміщеннях: на кухні, в коридорі або ванній кімнаті, в передпокої, в коморі або на балконі.

Як вбудованні ЛЕД-світильники випромінюють світло

Нерідко можна почути, що вбудованні LED-світильники дають недостатньо світла, і при покупці необхідно вибирати моделі з більш високим рівнем яскравості, щоб в результаті отримати бажаний результат. Варто визнати, що це частково правда. Однак при цьому все не так однозначно, як може здатися на перший погляд.

Справа в тому, що світлодіодні світильники вбудованого типу прийнято розташовувати поруч із площиною горизонтального перекриття або лише з незначним виступом. Через це розсіювання променів по всім сторонам обмежується. Замість конусного пучка світла від джерела розходиться майже строго циліндричний або прямокутний (в залежності від форми приладу). Тому споживачам потрібно чітко розуміти, що вбудований світлодіодний світильник хороший для локального та строго спрямованого світла, а для загального освітлення краще придбати модель накладного типу.

При цьому описаний нюанс не можна вважати недоліком - просто тип виробів, описаних вище, не настільки універсальний, як комусь хотілося б. Для більшості людей, що живуть в малогабаритних квартирах, цілком підійде і таке рішення, адже площа освітлюваного простору буде невелика. А ті, хто хоче детально вивчити повний перелік моделей вбудованих світлодіодних світильників, можуть зазирнути на сайт інтернет-магазину. Тут знайдуться моделі різних форм і розмірів, на будь-який смак і гаманець.

Джерело: 5watt.ua