8 переваг шкільної онлайн освіти

Онлайн-освіта розвивається - і дуже швидко! Звичайно, карантин зіграв свою роль. Але все ж тренд на дистанційне навчання з'явився не вчора і він точно не зникне в найближчі роки.

За даними агенства eLearning Industry, тільки в проміжок з 2001 та 2017 років роками ринок електронних освітніх рішень виріс на 900%. Можливість навчатися дистанційно приваблює багатьох, і в найближчі роки частка дітей, які здобувають освіту дистанційно, буде тільки зростати, адже інструментів для організації такого навчання з кожним днем ​​все більше. На сайті https://www.056.ua/news/3115451/pocemu-interaktivnoe-obucenie-v-onlajn-skole-s-1-po-11-klass-vostrebovano ви дізнаєтесь, як відбувається навчання у віртуальній школі, і де можна скористатися цією послугою, а ми поговоримо про переваги цієї форми навчання

Можливість працювати з кожним учнем індивідуально

Технологія дистанційного викладання допомагає знайти свій підхід до кожного учня. Буває, що боязка дитина соромиться активно працювати в класі, де на неї спрямовані погляди двадцяти однокласників. Але на "удальонці" така тихоня почувається вільніше, задає питання вчителю в чаті, успішно виконує завдання. А вчитель може підібрати для таких школярів додаткові завдання, які відповідають їх нахилам, щоб підтримати інтерес до навчання. Дистанційне навчання - відмінний шанс познайомитися зі своїми учнями ближче!

Автоматизація рутинних процесів

Простіше кажучи, технології можуть взяти на себе виконання найнуднішої частини роботи вчителя. Наприклад, перевірку домашніх завдань і складання статистики по класу. В середньому використання інтерактивних навчальних сервісів з автоматичною перевіркою дозволить заощадити як мінімум 1-2 години на день, а то й більше. Ця система працює дуже просто: учитель заходить на сайт, вибирає предмет, клас та тему, знаходить відповідне завдання і відправляє посилання учням, а потім просто дивиться на тому ж сайті, як вони впоралися.

Шанс освоїти нові технології

Високий попит на викладачів з досвідом дистанційної роботи - це реальність. Уміння користуватися інтерактивними навчальними платформами, Google Docs, електронними робочими зошитами та сервісами для відеоконференцій підвищує вашу цінність на ринку праці і дає можливість знайти підробіток в онлайн-школі (а таких шкіл багато, вони ростуть і потреби в нових кадрах).

Але ще цінніші навички організації свого часу, роботи з учнями в дистанційному режимі, вміння контролювати і мотивувати їх на відстані. Якщо ви впораєтеся з цим зараз, до наступного навчального року можете спробувати свої сили в онлайн-репетиторстві.

Ігрові завдання

Дистанційна форма навчання передбачає дуже активне використання цифрових технологій. У тому числі і гейміфікованих завдань: онлайн-ігор, вікторин, інтерактивних задачок на кмітливість. Не будемо забувати, що для будь-якої дитини гра - найприродніший спосіб пізнання світу. Та й старшокласникам такі завдання подобаються більше сухих завдань з підручника.

Ігри не тільки роблять навчання захоплюючим - вони допомагають оцінити прогрес і привносять в навчання елемент здорової змагальності. Навчальні гри не входять в офіційну програму, але ми рекомендуємо вам розбавити ними звичайні завдання. Дитина, яка навчається із задоволенням, досягне великих успіхів, ніж та, що нудиться на заняттях.

Більш спокійний темп роботи

Головне, що дає вам дистанційна освіта - це час. Тепер, коли велика частина спілкування з учнями відбувається в месенджерах, у вас з'явилося більше часу, щоб обмірковувати ваші відповіді на їхні запитання. Адже вам не обов'язково відповідати негайно, ризикуючи помилитися - ви можете звіритися з довідковою літературою і дати більш вдумливий і докладну відповідь. Це робить відносини педагога і учнів більш професійними, але при цьому і більш невимушеними.

Можливість працювати в комфортній обстановці

Викладач, який працює віддалено, може жити де завгодно - в місті чи на дачі, в Шепетівці або на Таїланді. Звичайно, сьогодні переміщення обмежені, але так буде не завжди. А ось свобода пересування у вчителів, які дають уроки онлайн, точно залишиться.

Уже зараз чимало педагогів оцінило перевагу віддаленої роботи - можна вставати пізніше, немає необхідності спішно збиратися і їхати через все місто на роботу. Видалення від шкільної атмосфери з її шумом і суєтою благотворно позначається на душевному стані багатьох педагогів і допомагає їм сконцентруватися на важливих аспектах роботи.

Актуальність знань

Звичні нам друковані підручники не завжди встигають за ходом часу. Нерідко вони переходять в категорію морально застарілих ще до надходження в магазини і бібліотеки. Неактуальні географічні карти, математичні задачки про розфасовку картоплі на овочевій базі, ілюстрації в підручнику англійської із зображенням дискет і ЕОМ часів дитинства батьків - все це з якогось іншого світу, але не зі світу сучасних дітей.

Віддалений навчальний процес дозволяє вчителеві знаходити актуальні матеріали, які відповідають інтересам дитини 21 століття. Наприклад, вивчати англійську можна не тільки за підручниками, а й з актуальних мемам, пісням і останнім епізодами серіалів. А завдання про кількість передплатників в соцмережах набагато ближче сучасним школярам, ​​ніж підрахунок картоплин.

Доступність навчальних матеріалів

Зараз багато онлайн-бібліотеки відкрили свої віртуальні двері і дозволили користуватися своїми підручниками і посібниками безкоштовно. Але насправді в мережі і так можна знайти у вільному доступі величезна кількість електронних книг, які стануть в нагоді для підготовки уроків. Це полегшує життя і вчителю, який не обмежений тими посібниками, які є в шкільній бібліотеці, і батькам учнів, які не можуть купувати десятки дорогих додаткових посібників.